U ozračju KAJ-a, 2. lipnja 2022. u HNK u Osijeku zajedno pripremaju Osječko-baranjska županija, Grad Osijek i Radio Kaj

Radio Kaj će 2. lipnja 2022. godine otputovati u Slavoniju, u grad Osijek, s popevkama, tradicijskim drvenim igračkama i predstaviti turističke sadržaje Slavonije, odnosno posjetiti novi kajkavsko-zagorski kraj brojnih ljudi koji su davno napustili zagorske brege i novi život potražili na slavonskoj ravnici.

Osječko-baranjska županija, Grad Osijek i Radio Kaj, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, u četvrtak, 2. lipnja 2022. godine, u 19 sati, zajedno će organizirati svečani koncert U ozračju KAJ-a čiji je pokrovitelj predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Najmlađi će u sklopu hrvatskog odgojno-obrazovnog projekta Etnografskog muzeja i Radija Kaj Dajmo djeci korijene i krila, uz potporu Ministarstva kulture i medija, u četvrtak 2. lipnja 2022. godine, u 10 sati, dobiti na poklon tradicijske drvene igračke koje je zaštitio UNESCO.

Turistička emisija Radija Kaj Turizam bez granica, izravno iz Osijeka, u četvrtak, 2. lipnja 2022. godine, od 13 do 15 sati, predstavit će posebnosti kontinentalnog turizma Osijeka, Slavonije i Baranje, odnosno Osječko-baranjske županije, koja je također partner projekta Radija Kaj U ozračju KAJ-a u gradu Osijeku.

S ekipom Radija Kaj u Osijek će putovati i brojni gospodarstvenici, djelatnici u kulturi, čelnici jedinica lokalne samouprave, ali, prije svih, brojni popularni izvođači kajkavskih popevki, koji će uz orkestar Radija Kaj pod vodstvom Karla Kukovačeca, uz popularne izvođače iz Slavonije, 2. lipnja u Osijeku prirediti nezaboravnu večer dragog nam KAJ-a.

Kajkavske popevke, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, izvodit će: Ella Ranogajec Inkret, Igor Delač, Stjepan Jeršek Štef, Ivan Benc, Vlatka Kopić Tena, TS Đentlmeni, Gabrijela Hrženjak, Danijela Pintarić, Alen Đuras, Iva Ranogajec Inkret, Mirko Švenda Žiga, Gordana Ivanjek Tušek i Mia Dimšić. Kajkavske stihove kazivat će glumica Vlasta Ramljak.

Izvođači će nastupiti uz Orkestar Radija Kaj, pod vodstvom Karla Kukovačeca.
Voditelji Karmen Špiranec i Velimir Čajko.
Tehničko vodstvo Mario Inkret.
Izravni prijenos i zajednička RTV produkcija Radio Kaj i TV Zapad.
Organizacija Goran Kukovačec.
Projekt potpisuje Drago Gradečak, direktor Radija Kaj.

Više na temu U ozračju KAJ-a ovdje