Zagorci na TV Celje

RadioKaj

ivanbencIVAN BENC I BONUS BAND na TV CELJE – Poznati zagorski glazbenik Ivan Benc ove nedjelje, 16. siječnja gostovao je u programu slovenske Televizije Celje. Suradnjom Radija Kaj i Kajscene s ovom slovenskom TV postajom Ivan Benc nastupio je u emisiji «V nedeljo pod lipo» a slovenskoj publici predstavio je svoj nedavno izašli album „Ak se zmisliš“. Na albumu se nalazi 17 popularnih zagorskih pjesama autora i izvođača Ivana Benca i njegovih prijatelja i suradnika. TV emisiju “V nedeljo pod lipo” slovenske Televizije Celje uspješno je vodila mlada i atraktivna voditeljica Polonca Podovac. Uz Benca u emisiji je gostovao i Darko Pavleković iz Bonus banda.

dusazagorjaDUŠA ZAGORJA NA TV CELJE – Ansambl Duša Zagorja 27. lipnja 2004. godine. nastupili su na Slovenskoj TV Celje, bio je to već četvrti sastavi iz Zagorja. Predstavili su nekoliko svojih pjesama, gledatelji su ih vrlo dobro prihvatili a to se je vidjelo po velikom broju telefonskih poziva, zanimljivo je bilo i to da slovensko gledateljstvo dobro prati zagorsku glazbu pa su uspješno odgovarali na sva pitanja koja su im postavljali članovi “Duše Zagorja” a oni su ih za uzvrat nagrađivali sa svojim nosačem zvuka. Bilo je dosta riječi i o 36. festivalu “Igrajte nam mužikaši”. Na kraju kao iznenađenje bilo je da sastav Duša Zagorja jedino službeno svira “frajtonercu” na svojim nastupima u Zagorju pa su i gledateljima također nešto odsvirali uživo.

pepelko«V NEDELJO POD LIPO» S IVICOM PEPELKOM – Poznati zagorski umjetnik Ivica Pepelko u nedjelju 30. svibnja predstavio je svoj posljednji nosač zvuka «Dal se zmisliš», koji je nedavno izdan pod medijskim pokroviteljstvom Radija Kaj, na slovenskoj Televiziji Celje u emisiji Polonce Podovac «V nedeljo pod lipo». Uz Ivicu Pepelka, gledateljima emisije predstavila se i ženska vokalna skupina «Kajda» i tamburaški sastav «Zlatne žice» iz Mača, koji sudjeluju na albumu «Dal se zmisliš», a i česti su gosti i pratnja Ivice Pepelka na njegovim nastupima. Zagorski glazbenici na Televiziji Celje uživo su otpjevali nekoliko poznatih zagorskih pjesama, te nekoliko pjesama s Pepelkovog novog albuma, što je, kako se moglo čuti u izravnom telefonskom kontaktu, oduševilo gledatelje.

potepuhiU nedjelju 15. travnja 2004. godine, zagorski sastav Potepuhi iz Zagreba gostovalipolonca su u kontakt emisiji narodno-zabavne glazbe “V nedeljo pod lipo” slovenske Televizije Celje koju vrlo uspješno vodi mlada i atraktivna voditeljica Polonca Podovac. Slovenskoj publici Potepuhi su se predstavili sa nekoliko obrađenih starijih zagorskih pjesama i promovirali svoj novi nosač zvuka «Zmisliš se kaj…» kojega su nedavno izdali. Emisija je završila sa popularnom slovenskom narodnom pjesmom Mi se mamo radi koja je bila dokaz da Štajersku i Zagorje dobro povezuje narodno-zabavna glazba.

slotvamorU nedjelju 11. siječnja 2004. godine grupa AMOR gostovala je u kontakt emisiji narodno-zabavne glazbe “V nedeljo pod lipo”slovenske Televizije Celje. Osim što je slovenskoj publici predstavljena pjesma “Ja se ne dam” s festivala Pjesmom do srca, svi gledatelji mogli su uživati i u poznatim zagorskim popevkama koje su Mateja, Jasmina i Snježana izvele uživo u studiju. Uz članice grupe “Amor” u emisiji “V nedeljo pod lipo” gostovao je i predsjednik Udruge Kajscena Boris Pavleković koji je predstavio festivale Igrajte nam mužikaši i Pjesmom do srca. Navedene festivale Udruga organizira uz svesrdnu pomoć Radija Kaj koji uvelike pomaže i mladim glazbenicima koji tek počinju graditi svoje karijere, te u svojim emisijama narodno-zabavne glazbe ugošćuje mnoge izvođače iz susjedne Slovenije. Voditeljica emisije “V nedeljo pod lipo” Televizije Celje Polonca Podovac zaključila je kako Radio Kaj pjesmom povezuje Zagorje i Štajersku te gledateljima najavila daljnju suradnju i nove zanimljive goste s područja Zagorja.