Krapinafest 2021.

U Crkvi svete Katarine kod Franjevačkog samostana u Krapini je 17.10. 2021.. održana 3. večer 24. festivala duhovne glazbe Krapinafest. Uoči koncerta slavljena je svečana sveta misa koju je uz pjevanje i sviranje Zbora Bolji svijet predvodio p. Josip Ivkić, zamjenik magistra bogoslova Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda.

U glazbenom dijelu programa nastupili su Franjevački bogoslovi s Kaptola u Zagrebu koji su na oduševljenje posjetitelja izvodili stare sakralne napjeve, fra Miroslav Petrac, franjevac iz Osijeka otpjevao je svoje poznate autorske skladbe, a nastupili su i vrsni domaći izvođači, Alojz Vešligaj, na orguljama i Snježana Elčić, sopran.

3.festivalskom večeri tako je završen ovogodišnji festival Krapinafest koji je održan pod geslom sa svoda Crkve MB Jeruzalemske na Trškom Vrhu kraj Krapine – „Početak boljega svijeta“ kao spomen na 50. godišnjicu značajnog marijanskog i mariološkog kongresa održanog u Mariji Bistrici i u znaku 380. godišnjice dolaska franjevaca u Krapinu.

Organizatori festivala su Zajednica Bolji svijet i Franjevački samostan u Krapini, pokrovitelj Hrvatska franjevačka provincija svetih Ćirila i Metoda, a glavni medijski pokrovitelj Radio Kaj.

Poštovani,

nakon uspješno održanog 1. festivalskog susreta 20. lipnja 2021. ovogodišnji, 24. festival duhovne glazbe Krapinafest nastavljamo2.festivalskim koncertom.

Na otvorenom prostoru Crkve sv. Katarine u Krapini u nedjelju, 29. kolovoza 2021. s početkom u 19 sati nastupit će: mladi župne crkve sv. Nikole biskupa Krapina – GAUDIUM DOMINI, DRAGUTIN HRASTOVIĆ s pratnjom  i Ženski vokalni ansambl FIOLA. Ulaz je besplatan.

Ovogodišnji festival Krapinafest održava se pod geslom sa svoda Crkve MB Jeruzalemske na Trškom Vrhu kraj Krapine – „Početak boljega svijeta“ kao spomen na 50. godišnjicu značajnog 8. marijanskog i 11. mariološkog kongresa održanog u Mariji Bistrici i u znaku 380. godišnjice dolaska franjevaca u Krapinu.

I ovogodišnji festival organiziraju Zajednica Bolji svijet i Franjevački samostan Krapina, dok je pokroviteljstvo festivala kao i do sada prihvatila Hrvatska franjevačka provincija svetih Ćirila i Metoda.

Ivan Benc

voditelj organizacije festivala


S ciljem njegovanja suvremene duhovne glazbe, te promocije sakralne baštine naših krajeva nakon prošlogodišnje pauze zbog aktualne situacije s pandemijom, ove godine nastavljamo s organizacijom festivala duhovne glazbe Krapinafest. Ovogodišnji festival održat će se pod geslom sa svoda crkve na Trškom Vrhu kraj Krapine koje glasi „Početak boljega svijeta“ čime želimo obilježiti 50. obljetnicu marijanskog i mariološkog kongresa koji je pod tim geslom održan u Mariji Bistrici. S posebnom radošću obilježit ćemo i 380. godišnjicu dolaska franjevaca u Krapinu.

Ovogodišnji festival bit će sličan našem prvom festivalu 1997.  jer će se održati na otvorenom prostoru pred Crkvom sv. Katarine kroz tri koncerta u različitim terminima.

Prva od tri festivalske večeri održat će se u nedjelju, 20. lipnja 2021. u 20 sati na otvorenom prostoru ispred Crkve sv. Katarine u Krapini. Svečano  misno slavlje služit će se u 18 sati. Nastupit će Davor Terzić, Antonio Tkalec, te Bolji svijet i njihovi solisti; Sara Majsec, David Vidović i Marija Hrček.

Organizatori festivala: Zajednica Bolji svijet i Franjevački samostan Krapina. Ulaz na festival je besplatan.