Kajkavci u Lisinskom 2024. oduševili posjetitelje

Koncert Kajkavci u Lisinskom 2024., projekt promocije kajkavskih autora, izvođača i pjesama, u organizaciji Radija Kaj, Zagorskog radija, glazbenog portala Kajscena.hr i Udruge Kajscena, održan je na radost  brojnih posjetitelja u subotu, 9. ožujka 2024. godine. U Velikoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, ovoga puta, nastupili su: Gazde, Podvinčani i Mirjana Bradić, Dečki z bregov i Ljubomir Bručić, ŽVS Kušlec, Božo Trdak, Robert Groš, Ivan Benc i poseban gost koncerta Kajkavci u Lisinskom Džo Maračić Maki. Svi oni, posjetiteljima u Lisinskom, pružili su vrhunski glazbeni užitak.

Gazde koje hrvatskom glazbenom scenom suvereno dominiraju već više od 30 godina izveli su svoje velike hitove, probrane posebno za ovaj koncert.

Vrijednosti našeg lijepog kajkavskog kraja, pjesmom su dočarali, te pritom uz prepoznatljive zvuke harmonike i violine, ispričali priču zagorskog čovjeka, koji od davnina ponizno i skromno, uz puno truda i marljivog rada ide kroz život, Podvinčani i Dečki z bregov, sa svojim gostima.

Glazbenoj čaroliji doprinijeli su i svima dobro znani hitovi poput pjesama „Da l’ se zmisliš“, „Tu smo nekad sretni bili“ i „Kada dođe mjesec maj“, u izvedbi Ivana Benca uz pratnju članica Ženske vokalne skupine Kušlec te glazbenika Bože Trdaka i Roberta Groša

Kao poseban gost, na oduševljenje posjetitelja, nastupio je jedan od najvećih hrvatskih pjevača svih vremena, koji je domaću glazbu, u pola stoljeća karijere, obilježio divnim pjesmama – Đžo Maračić Maki, koji je za ovu prigodu stigao iz daleke Amerike, koja mu je posljednjih desetljeća drugi dom.

U ime Radija Kaj i izdavačke kuće Croatia Records, prigodno priznanje Makiju je uručio zamjenik glavne urednice Croatia Recordsa Darko Dervišević.

Ova divna zagorsko-zagrebačka glazbena večer, završila je na tradicionalan način, velikim zagorskim hitom – Veselo, veselo Zagorci, u izvedbi Ivana Benca, svih izvođača, ali i posjetitelja u dvorani.

Koncert Kajkavci u Lisinskom podržali su Autocesta Zagreb Macelj, Vetropack Straža i Općine Hum na Sutli i Marija Gorica.