Igrajte nam mužikaši 2024. – natječaj

Organizacijski odbor 56. festivala „Igrajte nam mužikaši“, raspisuje natječaj za nove skladbe koje će biti izvedene 2. lipnja 2024. godine na glazbenom festivalu

“IGRAJTE NAM MUŽIKAŠI – BEDEKOVČINA 2024”

Glazbeni sastavi i solisti sa sastavom kojega sami dogovore izvest će uživo skladbe koje će Festivalski žiri odabrati među pristiglima na ovaj natječaj.

Skladbe moraju biti:
– u duhu zagorskog narodnog melosa
– u ritmu polke ili valcera
– tekst kajkavski (ili s elementima kajkavskog)
– trajanje pjesme do 3,30 minuta
– autori i izvođači odriču se autorskih prava za izvođenje na festivalu, za radio i TV prijenos-snimku, te za zajednički festivalski nosač zvuka i slike, a sva ostala autorska prava autori i izvođači zadržavaju.

Način prijavljivanja:

1.Tekst pjesme i radnu snimku s podacima o autorima glazbe, teksta i aranžmana i imenima izvođača poslati do 20. travnja 2024. godine na adresu Općina Bedekovčina, Trg Ante Starčevića 4, 49221 Bedekovčina ili putem e-maila na festival@bedekovcina.hr

2.Pristigle pjesme pregledat će i preslušati Festivalski žiri te odabrati repertoar za festival.

3.Troškove snimanja pjesama, koje odabere festivalski žiri, sufinancirat će Organizator (do iznosa 300 eura). Organizatori će 15. svibnja 2024. objaviti i predstaviti putem svojih web stranica sve konačno odabrane skladbe prema odluci Festivalskog žirija.

Informacije na www.kajscena.hr ili telefonom na broj 091/210 7770.