Glazbeni gosti

RadioKaj

9. svibanj 2004.

    gostmelita  MELITA GOLOB U EMISIJI PJESMOM DO SRCA – U emisiji «Pjesmom do srca» protekle je nedjelje gostovala mlada slovenska pjevačica Melita Golob. Unatoč tome što joj je tek 15 godina, Melita se može pohvaliti sa dva albuma i bezbroj nastupa. U glazbenim vodama je od malih nogu, svira klavir i gitaru, a ozbiljniju estradnu karijeru započela je prije tri godine. U eteru Radija Kaj Melita je promovirala svoj novi nosač zvuka pod nazivom LJUBEZNI ČAS te ujedno pozvala sve slušatelje na svoj veliki solistički koncert koji će se ove subote s početkom u 19,00 sati održati u dvorani u Gorišnici kod Ptuja. U emisiji «Pjesmom do srca» gostovala je i popularna pjevačica Mili koja za Melitu piše tekstove pjesama, a na novom se albumu zajedno pojavljuju i u jednom duetu. Mili će nastupiti kao gošća na Melitinom predstojećem velikom koncertu kao i mnogi drugi slovenski i hrvatski izvođači. Jedni od gostiju subotnjeg koncerta predstavili su se u nedjelju eteru Radija Kaj, a riječ je o grupi Gacija band, koji će publiku dići na noge sa nekoliko zagorskih pjesama. Medijski pokrovitelj koncerta Melite Golob je Radio Kaj.

gosttrumbic22. veljače 2004.
PROMOCIJA SEDMOG ALBUMA SANJE TRUMBIĆ – U emisiji «Pjesmom do srca», u eteru Radija Kaj, 22.veljače 2004. godine splitska pjevačica Sanja Trumbić promovirala je svoj sedmi album pod nazivom «A ti i ja po svom». Većinu pjesama na novom albumu potpisuje njen suprug, poznati skladatelj Teo Trumbić, a kao autor jedne od pjesama pojavljuje se i Vladimir Kočš Zec. Prema Sanjinim riječima, pjesme, kao i na ranijim albumima, odišu romantikom, a čak četiri skladbe snimljene su u duetima i to sa Vinkom Cocem, Žigom Međimurskim te Sanjinom kćerkom Teom Trumbić.

gostruzdjak15. veljače 2004.
U TRAVNJU PRVI AUTORSKI ALBUM JURICE RUŽDJAKA – Mladi kantautor Jurica Ruždjak iz Perša Vesi kraj Zlatara u nedjelju 15. veljače predstavio se slušateljima Radija Kaj u emisiji «Pjesmom do srca». Osim što ga pamtimo po skladbi «Ljudi» sa kojom se prvi puta predstavio javnosti na festivalu «Pjesmom do srca», Jurica je napisao preko stotinu pjesama, od kojih će neke uskoro biti objavljene na prvom autorskom albumu. Album ljubavne tematike trebao bi izaći sredinom travnja, a valja dodati da se mladi glazbenik može pohvaliti i albumom božićnih pjesama kojeg je izdao u prosincu prošle godine. Osim na hrvatskom, Jurica piše pjesme i na engleskom jeziku, a uz pjevanje i sviranje gitare, svoje osjećaje uspješno izražava i slikanjem.

gostdaniel8. veljača 2004.
DANIJEL POPOVIĆ PROMOVIRAO SVOJ NOVI ALBUM – U nedjelju, 08. veljače, gost emisije «Pjesmom do srca» bio je poznati hrvatski glazbenik Danijel Popović. On je slušateljima predstavio novi, 15. album, «NEKAD I SAD», koji je nakon poduljeg izbivanja s estradne scene nedavno snimio u Sloveniji. Naravno, osim što smo preslušali nove, u emisiji smo se prisjetili i Danijelovih najvećih hitova koji su obilježili hrvatsku zabavnu glazbu i postali rado slušani evergreeni.

gostbrina1. veljača 2004.
SLOVENSKA PJEVAČICA BRINA GOŠĆA EMISIJE PJESMOM DO SRCA – U emisiji “Pjemom do srca”, koju svake nedjelje od 19,00 sati možete pratiti u eteru Radija Kaj, jučer je gostovala mlada slovenska pjevačica Brina. Slušateljima je u svom prvom gostovanju na hrvatskoj radio postaji otkrila mnogo o sebi pa smo tako saznali da sama piše tekstove i glazbu za neke od svojih pjesama te da su njene stihove u svoj repertoar uvrstili mnogi eminentni slovenski glazbenici. Čvrstu vezu Hrvatske i Slovenije na glazbenom planu Brina je dokazala obradom nekoliko popularnih hrvatskih zabavnih pjesama, ali i suradnjom sa zadarskom klapom Lanterna i pjevačem Davorom Bornom s kojima je u duetu snimila dvije skladbe. U pjevačkim solo vodama Brina je posljednje četiri godine, a dosad je u suradnji s izdavačkom kućom Slovenia Records izdala dva CD-a. Ove godine trebao bi izaći njen treći album.