Ljeto kod Krapinskog pračovjeka

RadioKaj

Turistička zajednica grada Krapine i Radio Kaj zajedno organiziraju akciju pod nazivom “Ljeto kod krapinskog pračovjeka”. Svake nedjelje, od 6. srpnja 2003. do 24. kolovoza 2003. godine sa Glavnog kolodvora u Zagrebu u 8,28 polazi prema Krapini posebni vlak. Sa vlakom “Zagorskim cugom Krapekom” u Hrvatsko zagorje mogu otputovati svi koji žele upoznati kulturne i turističke znamenitosti grada Krapine i okolice. Posjetitelji će po dolasku u Krapinu, u organizaciji Turističke zajednice moći razgledati crkvu sv. Nikole, muzej Ljudevita Gaja, staru gradsku jezgru, prisustvovati misnom slavlju na Trškom vrhu… Od 13 sati na Hušnjakovom, “Kod krapinskog pračovjeka”, održavat će se zabavni programi uz zagorsku glazbu i ručak. Povratak vlakom iz Krapine planiran je u 18,20 sati. Cijena povratne karte za odrasle je 28 kn, za djecu od 4 do 12 godine 15,00 kn, a djeca mlađa od 4 godine putovat će besplatno. Cijena prikladnog ručka u restoranu Hunjakovo iznosit će 20,00 kn, a Zagorski štrukli će se prodavati po 6,00 kuna. Dodatne informacije mogu se dobiti u Turističkoj zajednici grada Krapine, telefonom na br 049/371-330.

2003hus1325. kolovoz 2003.
ZAVRŠENA AKCIJA “LJETO KOD KRAPINSKOG PRAČOVJEKA” – Nastupom Ansambla Zagorje, na Hušnjakovom je jučer završena velika akcija Turističke zajednice Grada Krapine i Radija Kaj, “Ljeto kod krapinskog pračovjeka”. Kroz osam nedjelja mnogi izletnici, koji su u Krapinu doputovali turističkim vlakom Krapekom, upoznali su se s turističkim atrakcijama grada, a svaki je izlet završavao na poznatom nalazištu krapinskog pračovjeka – Hušnjakovom, gdje je uz dobar ručak, za sve njih organiziran i zabavno glazbeni program za koji je svake nedjelje bio zadužen jedan od poznatih zagorskih sastava. Nakon vrućeg ljeta, djelatnici Turističke zajednice Grada Krapine najavljuju i vruću jesen. Naime, već 7. rujna započinje tradicionalni Tjedan kajkavske kulture, a potom i niz drugih jesenskih manifestacija koje će obogatiti Krapinu, kako na kulturnom, tako i na zabavnom planu.

2003hus2118. kolovoz 2003.
LJETO KOD KRAPINSKOG PRAČOVJEKA – Brojni posjetitelji jučer su sudjelovali u sedmoj epizodi velike akcije Turističke zajednice Grada Krapine i Radija Kaj “Ljeto kod krapinskog pračovjeka”. Turistički vlak “Krapek” svake nedjelje u 8,20 sati polazi sa zagrebačkog Glavnog kolodvora, a nakon dolaska u Krapinu za sve je organiziran obilazak kulturno-povijesnih znamenitosti, prošteništa na Trškom vrhu i krapinskih crkava, a završava na Hušnjakovom oko 13,00 sati. Za zabavno-glazbeno poslijepodne bio je zadužen mladi “Domino band” iz okolice Hraščine. Bogatim glazbenim repertoarom privukli su na Hušnjakovo i brojne Krapinčane te ljubitelje zagorske glazbe i iz okolnih mjesta. Ljeto kod krapinskog pračovjeka završava ove nedjelje 24. kolovoza, kada će goste od 13,00 sati zabavljati Ansambl Zagorje.

2003hus2811. kolovoz 2003.
LJETO KOD KRAPINSKOG PRAČOVJEKA – Djelatnici Turističke zajednice Grada Krapine i Radija Kaj jučer su uspješno odradili još jednu nedjeljnu akciju “Ljeto kod krapinskog pračovjeka”. Velik broj izletnika u Krapinu je doputovao turističkim vlakom Krapekom i obišao značajnije spomenike kulturno-povijesne baštine i sakralne objekte, a u 13,00 sati svi su se okupili na Hušnjakovom gdje je čitavo poslijepodne za zabavu bio zadužen popularni zagorski sastav Dečki z bregov. Svojim bogatim glazbenim repertoarom oni su na Hušnjakovo privukli mnoštvo zaljubljenika u zagorsku glazbu pa je druženje potrajalo do večernjih sati. Akcija “Ljeto kod krapinskog pračovjeka” nastavlja se do 24. kolovoza, a ove nedjelje sve koji se u poslijepodnevnim satima nađu kod nalazišta pračovjeka zabavljat će Domino band.

2003hus3104. kolovoz 2003.
LJETO KOD KRAPINSKOG PRAČOVJEKA – Petu nedjelju za redom, u suradnji Turističke zajednice grada Krapine i radija Kaj jučer je realiziran dio akcije “Ljeto kod krapinskog pračovjeka”. Zajednička suradnja ostvarena je s ciljem promoviranja Zagorja i Krapine, za što interes iz dana u dan pokazuje sve više turista. Akciju su poduprle i Hrvatske željeznice čiji turistički vlak “Krapek” svake nedjelje u 8.25 kreće iz Zagreba u Krapinu. Sve koji “Krapekom” dođu u Krapinu dočekuju djelatnici Turističke zajednice nakon čega slijedi obilazak kulturnih i povijesnih destinacija grada koji završava na Hušnjakovom. Jučer u 13,00 sati sve posjetitelje u zabavno-glazbenom djelu programa akcije oduševio je sastav Gacija band iz Mihovljana, a za iduću nedjelju najavljen je nastup sastava Dečki z bregov. “Ljeto kod krapinskog pračovjeka” traje do 24. kolovoza.

2003hus728. srpanj 2003.
LJETO KOD KRAPINSKOG PRAČOVJEKA – Četvrtu nedjelju za redom u organizaciji Turističke zajednice grada Krapine i Radija Kaj, danas je održana akcija “Ljeto kod krapinskog pračovjeka”. Turističkim vlakom “Krapekom” iz Zagreba je u Krapinu doputovalo stotinjak turista koji su sa djelatnicima Turističke zajednice razgledali kulturno-povijesne i sakralne znamenitosti Krapine. Nedjeljno druženje završilo je ugodnim poslijepodnevnom “kod krapinskog pračovjeka” na Hušnjakovom gdje su, osim u dobroj gastronomskoj ponudi zagorskih specijaliteta, gosti mogli uživati i u glazbenom programu Figaro banda. Akcija se nastavlja iduće nedjelje kada “Krapek” u 08,25 sati kreće sa zagrebačkog Glavnog kolodvora, a traje sve do 24.kolovoza.

2003hus1620. srpanj 2003.
VESELO NA HUŠNJAKOVU – Uz nastup popularne grupe Optimisti nastavljena je ovu nedjelju Akcija Turističke zajednice grada Krapine i Radija Kaj pod nazivom “Ljeto kod krapinskog pračovjeka”. Na Nalazištu krapinskog pračovjeka Optimisti su izvodili poznate zagorske skladbe, među kojima i Zagorski Don Juan, prvi put ove godine izvedenom na festivalu Igrajte nam mužikaši u Bedekovčini. Akcija je upriličena i u suradnji sa Hrvatskim željeznicama u okviru čega svaku nedjelju u 8,30 sati prema Krapini kreće posebni vlak Krapek. Veliko je i zanimanje Krapinaca koji u velikom broju nedjeljom prisustvuju događanjima na Hušnjakovu.

2003hus413. srpanj 2003.
VESELO UZ NOTE SASTAVA ZAGORSKIH 6 – U akciji Turističke zajednice grada Krapine i Radija Kaj pod nazivom “Ljeto kod krapinskog pračovjeka” od 13 sati na Nalazištu krapinskog pračovjeka gostovao je popularni sastav Zagorskih 6. O turističkoj ponudi Krapine, u ime domaćina akcije Turističke zajednice grada Krapina govorila je za Radio Kaj, koji je priredbu prenosio, djelatnica Turističke zajednice Ljiljana Škrlec-Zaplatić. O glazbenom sastavu Zagorskih 6 koji njeguju popularnu zagorsku glazbu govorio je u ime sastava Mladen Pavlek. Cijena prikladnog ručka u restoranu Hunjakovo bila je 20,00 kn, a Zagorskih štrukla 6,00 kuna. Inače, na ovu su priredbu u Krapinu, posebnim vlakom Krapek stigli posjetitelji iz Zagreba, koji su razledali i kulturno-povijesne vrijednosti Krapine. Akcija se nastavlja iduću nedjelju kad će od 13 sati za goste iz Zagreba, ali i ostale posjetitelje na Hušnjakovu svirati sastav Optimisti. Nastupit će i članovi KUD-a Zagorec iz Radoboja.

2003hus177. srpanj 2003.
ŽIVO KOD KRAPINSKOG PRAČOVJEKA – Ovogodišnja akcija Turističke zajednice grada Krapina i Radija Kaj – Ljeto kod krapinskog pračovjeka jučer je uspješno krenula na lokalitetu Hušnjakovo u Krapini. Putnicima koji su iz Zagreba stigli vlakom Krapek i zainteresiranim Krapincima jučer su program priredili Gradska limena glazba Krapina i KUD Rikard Jorgovanić iz Huma na Sutli. Nedjeljka Vodolšak, direktorica Turističkog ureda Krapina podsjetila je da će se akcija nastaviti svaku nedjelju do 24. kolovoza. Posjetitelji će moći razgledati kulturne znamenitosti Krapine i prisustvovati zabavnom programu na lokalitetu Hušnjakovo koji će se uz kvalitetnu ugostiteljsku ponudu održavati svaku nedjelju od 13 sati. U sklopu promocije zagorske glazbe i zagorskih sastava organizirat će se nastupi naših zagorskih glazbenika, ističe urednik zagorske glazbene redakcije Radija Kaj Boris Pavleković. Iduću nedjelju na Hušnjakovu će nastupiti popularni sastav Zagorskih 6. Inače, Radio Kaj je jučer organizirao izravna javljanja s Hušnjakova, koja su odradili Vlasta Stamičar i Nino Živičnjak.