Tomislav Šantek

TOMISLAV ŠANTEK
Kontakt telefon:
+385 (0)98/880-253

Zovem se Tomislav Šantek, imam 21 godinu, živim u Hrvatskom Zagorju i pjevanjem se bavim unazad nekoliko godina. Kao i većina pjevača počeo sam nastupati na natjecanjima pjevača amatera i to diljem cijele Lijepe naše na kojima sam osvajao mnoge nagrade publike i žirija, a zbog sličnosti vokala i nastupa mnogi su me od milja prozvali “Zagorski Gibonni”.

Tri sam godine pohađao satove pjevanja na Rock akademiji u Zagrebu, kod prof. Mirele Brnetić koja mi je pomagala da poradim na svom vokalu.

Napustio sam natjecanje pjevača amatera i krenuo nastupima sa autorskim pjesmama na festivalima. Mogu izdvojiti nastupe na Zagorskoj krijesnici 2000, 01, 02, Marko Polo Festu 2001., Požegi 2002., te mogu izdvojiti svoju prvu festivalsku pobjedu na prošlogodišnjem Martin Festu u Zagrebu kada sam pjesmom “Noćas dalje kreni” osvojio 1.mjesto žirija, te 3. mjesto hrvatskih radio postaja, a pjesma je dobila i nagradu za najbolji tekst i glazbu, o čemu ste mogli biti obaviješteni i našim pisanim i tv medijima. Krajem prošle godine sam osvojio i nagradu za najbolju vokalnu interpretaciju na festivalu Raspjevani Varaždin. Mora se napomenuti i da sam već dvije godine bio nominiran u izboru hita Hrvatskog Zagorja.

Ove godine sam nastupao na Rijeka Music Festu i Knin Festu, a još me očekuju nastupi na Zajedničkom festivalu (BiH), i Martin festu, te najvjerojatnije Požega, Zagorska krijesnica i festival Pjesmom do srca.