SAVSKI VALOVI iz Zaprešića

Savski Valovi su tamburaški sastav osnovan 1999. godine u Zaprešiću. Trenutno okuplja petoricu velikih zaljubljenika u tamburu. To su:

Tomislav Glogović – prvi brač
Nikola Pušić – drugi brač
Hrvoje Ban – bugarija i glavni vokal
Josip Šturlić – bas
Danijel Rožanković – bisernica

U svojoj dugogodišnjoj karijeri bilježe brojne nastupe po Hrvatskoj (od Vinkovaca na krajnjem istoku, gdje su 2009. godine predstavljali zagorski kraj na svečanom otvaranju “Vinkovačkih jeseni”, pa sve do Dubrovnika na jugu – koncert “Zagorje Dubrovniku”), ali i u inozemstvu i to najviše po državama gdje žive Gradišćanski Hrvati, ali i drugim (Srbija, Slovačka, Mađarska, Austrija, Češka, Slovenija). Na brojnim festivalima na kojima su nastupili često osvajaju nagrade, a treba izdvojiti nagradu za umjetnički dojam i nagradu žirija medija na velikom međunarodnom festivalu “Tamburica fest” koji se održava na petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, a na kojem su sudjelovali u dva navrata. Povodom 15. godina sastava Savski Valovi su 2014. godine dobili Medalju Grada Zaprešića, veliko priznanje za svoj rad i promociju kulture i grada Zaprešića.

Redovito nastupaju na festivalu “Pjesma i tambura”, a nisu rijetki njihovi nastupi na raznim televizijskim emisijama. Na televizijskim i radijskim postajama često se vide njihovi spotovi i čuju njihove pjesme. Surađuju s brojnim glazbenicima iz Zagorja, a nerijetko ih prate na festivalima ili sudjeluju na studijskim snimkama svojih kolega.

Iza sebe imaju dva studijska albuma, album “Slike mog života” (Croatia Records) i album “Još te volim, jedina” (Kajscena).

Kontakt
E-mail: savskivalovi@gmail.com
Telefon: 098 / 642 779 (Danijel Rožanković)

Potražite našu grupu na Facebooku (www.facebook.com/savskivalovi), naše videoisječke na YouTubeu (https://www.youtube.com/user/hbanffzg) i audio snimke na SoundCloudu (http://soundcloud.com/savskivalovi).