Kušlec

Ženska vokalna skupina “Kušlec” osnovana je 2005. godine. Broj članica se tijekom godina mijenjao. Trenutno brojimo osam članica, a u radu posebnu pažnju i trud posvećujemo višeglasnom pjevanju. Osim svojih autorskih pjesama, koje se nalaze na CD-u Moja Konjščina, izvodimo razne skladbe različitih stihova i žanrova, stavljajući naglasak na popularizaciju glazbe na kajkavskom narječju.

Česti smo sudionici različitih glazbenih događaja širom lijepe naše, a od značajnijih uspjeha potrebno je spomenuti tri srebrne medalje sa međunarodnih zborskih natjecanja.
Rado se odazivamo humanitarnim koncertima. Također, sudjelujemo i na županijskim smotrama te ove godine predstavljamo Krapinsko – zagorsku županiju na državnoj smotri malih vokalnih sastava.

Prema hit pjesmi Moja Konjščina, po kojoj je i CD dobio ime, snimljen je i spot, koji broji više od 10 000 pogleda na youtubeu.
Članice ŽVS Kušlec su: Irena Kušec-Kovinčić, Marina Jelenčić, Vlasta Ferenčak, Martina Čopor, Kristina Sremec, Ines Bručić, Petra Culej i Nikolina Fišter.
Umjetnička voditeljica: Irena Kušec – Kovinčić

Kontakt:
Irena Kušec – Kovinčić
mob: 098/795 236
e-mail: ikuseckov@gmail.com

Marina Jelenčić
Mob:098/164 00 20
e-mail: kudkonjscina@gmail.com