PJESMA I TAMBURA U ZAGREBU

PJESMA I TAMBURA U ZAGREBU
VELIKA KONCERTNA DVORANA VATROSLAVA LISINSKOG
NEDJELJA, 5. LISTOPADA 2008. U 19 SATI
Organizator: RADIO KAJ

ZAGORSKI TAMBURAŠI PONOVNO ODUŠEVILI U LISINSKOM – Hrvatski glazbeni hram, Velika koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, kao i eter Radija Kaj, sinoć su bili ispunjeni zvucima zagorske tamburaške glazbe. Naime, Radio Kaj je u dvorani Lisinski organizirao koncert tamburaške glazbe – „Pjesma i tambura“ – svojevrsnu reprizu ovogodišnjeg istoimenog festivala tamburaške glazbe, u sklopu koje su ljubitelji dobre glazbe imali priliku vidjeti i čuti izvođače pjesama koje su u vrlo kratkom roku postale iznimno rado slušane. U posebnom dijelu programa nastupili su popularni Kavaliri, a posjetiteljima je predstavljena i predstojeća manifestacija „Zahvala jeseni u Klanjcu“. Zagorski glazbenici i ovog su puta kroz skladbe prepune snažnih emocija uspjeli dočarati ljepote kraja iz kojeg dolaze, pa će zasigurno sinoćnji koncert još dugo ostati u lijepim sjećanjima posjetitelja i slušatelja.

Veličanstveni koncert tamburaške glazbe – Pjesma i tambura “uživo”, u Velikoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisnskog u Zagrebu, u organizaciji Radija Kaj održan je u nedjelju 5. listopada 2008. godine u 19 sati.
S popularnim tamburaškim skladbama nastupili su:

Tihomir Kožina Tihy, Aduti, Krunoslav Jazbec Kmeti i TS Dečki iz Pregrade, Levis band, Vinički tamburaši, Ana Smiljanić i TS Legolas, Tamburaški sastav KUD-a Hruševec Kupljenski, Antonija Pšeničnjak, Maheri, Laura, Zagorske tambure, Podvinčani, ŽVA Sotelia i KUD Preslica, ŽVS Kirjales, Branko Greblički Ventek, Oktet Kaj, Kavaliri, Željko Sesvečan Maja Miklaužić, Prava stvar, Juraj Galina, MVS KUD-a Marof, Ivan Benc, Gordana Ivanjek, Mirko Švenda Žiga, Savski valovi, Iva Ranogajec, Kajda, Klaruši i Ivica Pepelko.
Voditelji programa Karmen Špiranec i Velimir Čajko

Izravni prijenos na Radiju Kaj u Zagrebu na 95,3 i 91,5 MHz i u Zagorju 97,2 MHz, te mreži ostalih frekvencija Radija Kaj i putem interneta na www.kaj.hr