40 LET S POPEVKOM ZA ZAGORJE

40 LET S POPEVKOM ZA ZAGORJE

U Velikoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, u nedjelju 6. prosinca 2009. godine, održan je svečani – jubilarni koncert „Ivica Pepelko 40-let s popevkom za Zagorje“.

Uz slavljenika, Ivicu Pepelka, nastupili su : Radek Brodarec, Branko Greblički Ventek, Gordana Ivanjek, Iva Ranogajec, Ivan Benc, Kvartet Gubec, Kajda, ŽVS Kušlec, Kavaliri, Krunoslav Kralj, Franjo Šoštarić, Darko Berović, Zlatne žice, Ansambl Zagorje, zbor i orkestar Ilirci i Stepinčevi mališani.

Ovaj put u Lisinskom su izvedene isključivo autorske skladbe Ivice Pepelka: Kaj vu duši, Moj oča, Rodil nam se Mesija, Na zviranjku, Najlepši falačec, Ti si moja ljubav jedina, Dok Zagorja bu, bude i popevki, Zagorje i Zagreb, Nigdar se ne vrni, Suze i kušleci, Dal se zmisliš, Bit će bolje, Ljubice male, Plači srce, Rane devedesete, Kad procvatu jabuke…

U ime izdavačke kuće Croatia Records slavljeniku je čestitao direktor tvrtke Želimir Babogredac. U ime Radija Kaj, direktor Drago Gradečak, podsjetio je da su Ivica Pepelko i Radio Kaj u proteklih pet godina učinili puno za promociju Zagorja i zagorske glazbe i to koncertima u Lisinskom, širom Zagorja, kajkavskog područja, Hrvatske – sve do Dubrovnika i Jarmine. – Ivica Pepelko ima 330 uglazbljenih pjesama, uspješno je nastupio na desetak različitih festivala, objavio je knjigu Kaj vu duši sa stotinjak pjesama, brojne ploče od “singlice” s pjesmama Kada dođe mjesec maj i Plači srce, do najnovije Zlatne kolekcije s 40 najvećih hitova Ivice Pepelka. Ivica Pepelko je oslikao mnoge crkve, kapelice, postaje Križnoga puta, a puno je učinio na radu s mladim glazbenicima, a nastupao je i na mnogim humanitarnim koncertima, istaknuo je Drago Gradečak.

Stihove Ivice Pepelka iz knjige Kaj vu duši, u kojoj je obljavljeno stotinjak pjesama Ivice Pepelka govorio je glumac i recitator Adam Končić.
Voditelji programa Karmen Špiranec i Velimir Čajko
Organizator koncerta Radio Kaj
TV snimanje VTV televizija
Scena i aranžiranje prostora Lisinski u zagorskom stilu, u skladu s tekstovima popularnih Pepelkovih popevki Mirjana Gradečak.