Veseli Zagorci

Narodni ansambl ”Veseli Zagorci” iz Lepe Vesi osnovan je 1968. godine. Voditelj sastava bio je Alojz Knezić. Ansambl je bio vrlo popularan u razdoblju od 1969. do 1988. godine, na čitavom zagorskom području, a i šire, kada su i snimili svoje dvije gramofonske ploče i jedan samostalni album. Članovi ansambla bili su: Alojz Knezić gitara i bas, Mirko Sviben klarinet, Ivica Horvat beglajt, Josip Haus truba, Zvonko Radovanić klarinet, Stjepan Mlinarić harmonika, Stjepan Jalšovečki bas.

Prvu svoju ploču broj: SY 1393 snimio je 10.06.1969. godine s pjesmama:

Srce mi je bolno (narodna) Šetao se Nikola (narodna)
Pjeva duet Alojz Knezić i Ivica Horvat

Moram napomenuti da su kao članovi ansambla „Bedekovčani Rudolfa Rožmana“ u sastavu:
Rudolf Rožman truba, Alojz Knezić gitara, Mirko Sviben klarinet, Stjepan Jalšovečki bas, Josip Mlinarić harmonika,
također snimili ploču broj: SY 1708 14.12.1970. godine s pjesmama:
Zagorec se smije (Rudolf Rožman-Mihael Severak)
Čekaj me, ljubavi (Rudolf Rožman-Mihael Severak)
Pjevaju Mirko Sviben i Alojz Knezić

Drugu svoju ploču broj: SY 22816 snimio je 06.03.1975. godine s pjesmama:

Vsi pajdaši već su tu (Mirko Sviben-arr.M.Gavrilović)
Sam u tuđini (Mirko Sviben-arr.M.Gavrilović)
Pjevaju: Alojz Knezić i Stjepan Jalšovečki

Podaci: Alojz Knezić, 10.10.2006. godine

Narodni ansambl ”Veseli Zagorci” bio je prvi sudionik na priredbi ”Igrajte nam mužikaši” u Bedekovčini 1968. godine. Drugi su put nastupili 1969. godine. Ansambl je nastavio djelovati kao tamburaški sastav, pod vodstvom Tihomira Kovačića, te je ponovno nastupio na priredbi ”Igrajte nam mužikaši” 1995. i 1996. godine u sastavu:
Kovačić Tihomir prim, Knezić Alojz 1.brač, Sviben Mirko 2.brač, Mlinarić Stjepan bugarija, Stjepan Jalšovečki bas, Jalšovečki Tanja vokal.

Tada su izveli pjesme:
Nad kaj ničeg ni (V.Zagorci-Mirko Ivanjek i Tihomir Kovačić-V.Zagorci) (1995.), Sve je to zbog Štefeka (T.Kovačić-T.Kovačić-V.Zagorci) (1995.). Tu negda (V.Zagorci-T.Kovačić-M.Kopjar) (1996.), Klet i popevka (V.Zagorci-Mirko Sviben-V.Zagorci) 1996. godine, a kasnije su je izveli na „Zagorskoj krijesnici“.

Narodni ansambl ”Veseli Zagorci” vrlo su popularan širom Hrvatskog Zagorja. Sviraju i nastupaju na različitim priredbama, svadbama, zabavama, krstitkama i ostalim veselicama.

( izvor: www.muzikasi.eu )