ZAGORCI – ZAGREBU 2005.

ZAGORCI – ZAGREBU
Velika koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
Nedjelja, 6. ožujka 2005. u 19,30 sati

Prvi put je Radio Kaj organizirao u Velikoj koncertnoj dvorani dvorani Vatroslava Lisinskog koncert pod izvornim nazivom Zagorci Zagrebu na kojem su kompletan program, u skladu s nazivom, izveli izvođači iz Hrvatskog zagorja i kajkavskog govornog područja.

Radio Kaj je program pripremio s ciljem popularizacije zagorske glazbe i zagorskih izvođača i tako potvrdio vezu Zagoraca koji žive u Hrvatskom zagorju i onih koju su podrijetlom iz Zagorja, a žive u Zagrebu. Izvođači i autori, dokazali su ovom prigodom da u Hrvatskom zagorju postoji dovoljno kvalitetnih stvaraoca i izvođača, ali do sada, na žalost, nisu u većem broju dobili povjerenje i priliku da to pokažu u Lisinskom.

U središtu programa je popularni glazbeni stvaraoc Ivica Pepelko, koji je ovim koncertom ujedno zaokružio obilježavanje 35-te godišnjice umjetničkog rada. Ivica Pepeko je podario Zagorju preko 260 popularnih skladbi snimljenih na nosačima zvuka, a koje uz njega izvode gotovo svi najpoznatiji zagorski solisti i sastavi.

Uz Ivicu Pepelka nastupili su: Iva Ranogajec, Marija Kralj, Rajko Suhodolčan, Adam Končić, Juraj Galina, Štef Jeršek, Renata Kos, Sunčica Ištuk, Jadran Dogan, Mladen Hitrec, Radek Brodarec, Tomislav Šantek, Ivan Benc, Fiškali, Rajzeri, Licitari, Radobojski tamburaši, Zlatne žice, Podvinčani, Fiole, Varaždinke, tamburaški orkestar i mješoviti pjevački zbor Ilirci iz Krapine i KUD Kaj iz Zlatar Bistrice.

Koncert u dvorani Vatroslava Lisinskog organizirali su Radio Kaj i Kajscena, a mogli su ga, uz posjetitelje u dvorani, pratiti u izravnom radijskom prijenosu i slušatelji Radija Kaj.

Projekt Zagorci Zagrebu, očekuje se, prerast će u stalni medijski promotivni nastup u okviru kojega će se njegovati i promovirati veze Zagorja i Zagreba, te u Zagrebu promovirati i popularizirati glazbene vrijednosti Hrvatskog zagorja.