Zagorska glazba ponovno oduševila u prepunoj dvorani Lisinski

ZAGREB – Koncert Zagorci Zagrebu, na kojem su nastupili najbolji zagorski glazbeni sastavi, održan je u nedjelju, 04. prosinca 2022. godine u Velikoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, u organizaciji Radija Kaj. Posjetitelji su oduševljeno pjevali uz najpopularnije zagorske izvođače: Dečke z bregov, Kavalire i Podvinčane, a voditelji programa bili su Gordana Tepuš i Ivan Benc, koji je na kraju programa uz sve izvođače otpjevao pjesmu Veselo, veselo Zagorci. Bio je to jubilarni, 40. po redu koncert zagorskih i kajkavskih izvođača u organizaciji Radija Kaj u Velikoj koncertnoj dvorani, u proteklih 17 godina.

U jedinstvenom ozračju, kakvog samo Zagorci znaju napraviti, uz dobru glazbu, održana je i modna revija Kotke konfekcije iz Krapine koju su s ponosom nosili  manekenke i manekeni te tako predstavili svjetski poznatu modnu eleganciju Kotke – tvrtke s više od 60 godina tradicije šivanja.

Nakon dvije godine stanke ponovno u hrvatskom glazbenom hramu, dvorani Lisinski, Radio Kaj je na prvo mjesto stavio domaću riječ i popevku, a uz poznate pjesme posjetitelji su se prisjetili dosadašnjih koncerata u organizaciji Radija Kaj, poput „Kajkavci u Lisinskom“, „U ozračju Kaja“, „Pjesma i tambura“, „Igrajte nam mužikaši“, „Kaj vu duši“ i ostalih.

Do sada je na koncertima Radija Kaj u Lisinskom nastupilo više od dvije tisuće izvođača, a programima je prisustvovalo više od 75 tisuća posjetitelja. Radio Kaj Zagrepčanima godišnje, dovodi u Lisinski izvođače s područja Zagorja, Međimurja, Podravine i Prigorja kako bi im pružio osjećaj topline i veselja, ali i tradicije kakvu ova glazba redovito pobuđuje kod slušatelja.