Popevke Zagrebu 2016.

Slavljenički koncert Popevke Zagrebu, za Dan grada Zagreba, uz 50 godina festivala Kajkavske popevke i 25 godina Radija Kaj održan je u utorak 24. svibnja 2016. godine u Lisinskom. Suza za zagorske brege, u zajedničkoj izvedbi Miroslava Živkovića, Krunoslava Slabinca i Radeka Brodarca, uz pratnju svih pjevača i velikog festivalskog orkestra, ali i posjetitelja u dvorani, bila je emotivni svečani i, vjerojatno, neponovljivi trenutak, ovog slavljeničkog koncerta. Slavlje KAJ-a u Zagrebu ostat će zapamćeno i kao najkvalitetniji, ali i najemotivniji kajkavski glazbeni događan ikad održan u Lisinskom, ali, s obzirom na dob izvođača koji su nastupili, teško da će se ikad moći ponoviti.

Najveće hitove kajkavskih popevki izvodili su: Tereza Kesovija, Gabi Novak, Matija Dedić, Radek Brodarec, Elvira Voća, Drago Diklić, Krunoslav Slabinac, Vera Svoboda, Ivica Pepelko, Miroslav Živković, Višnja Korbar, Josipa Lončar, Kvartet Gubec, Milica Korpar Mili, Ivan Benc, Max Hozić, Ronald Braus, Ilirci, Danijela Pintarić, Nikša Radovanović, Ivana Kindl, Kirijales, Savski valovi, Branko Greblički Ventek, Iva Ranogajec Inkret, Rajko Suhodolčan, Bojan Jambrošić, Marija Borić i Zdenka Kovačićek.

Velikani kajkavske popevke nastupili su uz revijski festivalski orkestar kojim je dirigirao prof. Siniša Leopold, inače umjetnički ravnatelj festivala Kajkavske popevke. U dijelu programa izvođače je pratio i tamburaški orkestar Savski valovi, u izvedbi popularnih skladbi nastalih na festivalu Radija Kaj Pjesma i tambura.

Pozornicom su se, po pola stoljeća dugoj tradiciji, redali izvođači u prekrasnim narodnim nošnjama, a KAJ su pozdravili i Povijesna postrojba Krapinsko-zagorske županije “Kostelska pištola-Keglevićeva straža“ i Počasna postrojba Grada Krapine “Krapinski Ilirci” u njihovim povijesnim odorama, a atmosferu dočeka posjetitelja na crvenom tepihu, na ulazu u dvoranu,  upotpunio je vrhunskim izvedbama Gradski puhački orkestar Krapina.

Organizatori slavljeničkog koncerta odali su posebna priznanja, kao zahvalu za dugogodišnju vjernost medija kajkavskim popevkama. Posebni oblik priznanja Falu, za 50 godina vjernosti festivalu Kajkavske popevke, primili su Hrvatska radio-televizija i Večernji list, a za 25 godina kontinuiranog praćenja Falu je primio Radio Kaj. Priznanja su preuzeli u ime HRT-a urednica programa Radio Sljeme Tanja Baran, u ime Večernjeg lista direktorica Styria grupe za Hrvatsku i predsjednica Uprave Večernjeg lista Andrea Borošić, a u ime Radija Kaj direktor Drago Gradečak. Priznanja su uručili gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. Koncert su zajedno organizirali Društvo za kajkavsko kulturno stvaralaštvo, Krapinsko zagorska županija, Grad Krapina, Grad Zagreb i Radio Kaj.