Krunoslav Jazbec

KRUNOSLAV JAZBEC – kajkavski kantautor i glazbenik, rođen je 13. siječnja 1982. u Zagrebu. Još kao dječak vezao se uz glazbu. Pjevao je po raznim glazbenim sekcijama, u školi, crkvi, gradskom oktetu, dječjem crkvenom zboru, mješovitom crkvenom zboru, KUD-u Pregrada, itd.

Od najmanjih nogu uvjerljivo je pjevao i uveseljavao sudionike mnogih proslava počevši na crkvenim koncertima i školskim predstavama pa sve do raznoraznih veselica i zabava te regionalnih festivala zabavne, tamburaške i narodne glazbe. Kroz godine iskustva svirao je i pjevao u raznim ansamblima, održavao solo i glazbeničku karijeru. Profesionalnije kreće u glazbu prije desetak godina kada počinje stvarati vlastite autorske pjesme. Osim svojih autorskih odlično pjeva i svjetske te domaće poznate skladbe.

Danas se bavi solo pjevanjem kao kantautor, skladatelj, tekstopisac te kao glazbenik koji nastupa po raznim festivalima i javnim nastupima. Ostvario je suradnje s raznim sastavima i solo izvođačima, a ponajviše s Dečkima z bregov (jednim od najpoznatijih zagorskih ansambla) s kojima aktivno svira i pjeva te s Tamburaškom sekcijom Dečki s Pregrade koji ga prate na festivalima i javnim nastupima. Svira nekoliko instrumenata i član je Hrvatskog društva skladatelja. Stvara pjesme iz srca, a isto tako ih sa srcem i izvodi jer glazbu živi. Oženjen je, otac dva sina te živi i radi u Pregradi (Hrvatsko Zagorje).

Povodom desete godine stvaralaštva Krunoslav Jazbec 27. rujna 2012. izdaje svoj prvi album pod nazivom “Hižica pod bregom”.

Za više informacija info@krunoslavjazbec.com.

 

krunojazbec