KAJ VU DUŠI – Čakovec

KAJ VU DUŠI – Koncert popularnih kajkavskih popevki, uglavnom nastalih u protekla četiri desetljeća na poznatom festivalu Kajkavske popevke u Krapini, održat će se u nedjelju 29. listopada 2006. godine u 18 sati, u Katoličkom domu u Čakovcu. Festivalski solisti, zbor i orkestar Ilirci iz Krapine, ali i mladi, široj javnosti manje poznati izvođači, izvest će 25 skladbi.

U programu će, uz međimurske izvođače, Mirka Švendu Žigu i Tamburaški sastav Svirci, nastupiti Mili, Rossela Mrkušić, Monika Bernik, Kristina Kolačko, Barbara i Rajko Suhodolčan, Ivan Benc, Kristina Iveković, Sabina i Filip Mikša, Mladen Hitrec, Iva Ranogajec, Renata Kos i Ivica Pepelko. Programskim izvedbama će dirigirati Viktor Crnek.

Koncerti po nazivom «Kaj vu duši», prava su svečanost kajkavskih popevki koju zajedno priređuju Društvo za kajkavsko kulturno stvaralaštvo i Radio Kaj. Do sada su priredbe održane u Zlatar Bistrici, Zaprešiću, Krapini, Mihovljanu, Humu na Sutli, Krapinskim Toplicama, Križevcima, Samoboru, Zaboku, Pregradi, Kutini i Varaždinu.

Na koncert Kaj vu duši, ove nedjelje od 18 sati u Katoličkom domu u Čakovcu, ulaz je besplatan i svi ljubitelji kajkavske popevke su pozvani.