IVAN BENC

IVAN BENC  – rođen je 26. ožujka 1976. godine. Uz glazbeni talent naslijeđen od obitelji (popularni tamburaški sastav «Braća Benc») glazbom se počeo baviti od djetinjstva. Osnovnu glazbenu školu za predmet harmonike završio je u Krapini kod prof. Ljubice Kunštek. Istovremeno, u Osnovnoj školi «Ljudevit Gaj» u Krapini pohađao je školu žičanih instrumenata kod prof. Ivana Stantića, te godinama svirao u Tamburaškim orkestrima «OŠ Ljudevit Gaj» i «Sv. Juraj» u Đurmancu. Bio je član tamburaškog orkestra i mješovitog pjevačkog zbora «Ilirci» iz Krapine».
Kao mladi solo pjevač Ivan je sudjelovao je na nekoliko festivala pjevača amatera; «Prvi glas Zagorja» u Svetom Križu Začretju i «Oronota» u Oroslavju na kojima je osvajao i nagrade.
Od 1993. godine Ivan pjeva i svira duhovnu glazbu na misama mladih u Crkvi svete Katarine kod Franjevačkog samostana u Krapini.
Ivan Benc jedan je od pokretača i ravnatelj festivala duhovne glazbe «Krapinafest» koji se od 1996. godine održava u svibnju u Krapini. «Krapinafest» okuplja najpoznatija imena duhovne glazbe i mnoge estradne izvođače iz cijele Hrvatske, BiH i Slovenije.

U domaćoj zagorskoj i zabavnoj glazbi od 1993. godine sudjeluje kao pjevač, član više glazbenih skupina, skladatelj, tekstopisac i aranžer. Svirao je i pjevao u zagorskim sastavima «Zgodni dečki», «Anticiklona» i «Dečki ‘z bregov’».
Ivan Benc autor je 30-ak uglazbljenih pjesama od kojih je dio izveo sam a dio drugi izvođači.
U izdanju Radija Marija Bistrica 2004.g. izašao je Ivanov prvi autorski album domaćih zagorskih popevki i zabavne glazbe pod nazivom “Ak se zmisliš”. Održano su dvije promocije u Domu kulture u Mariji Bistrici i u Festivalskoj dvorani u Krapini.
Drugi Ivanov album u izdanju Udruge Kajscena i Radija Kaj izašao je u lipnju 2005.g. Album nosi naslov «Crvene ruže». Održane su tri promocije: u Festivalskoj dvorani u Krapini, na Jezerima u Bedekovčini i na središnjem gradskom trgu u Zlataru.

Kontakt:
+385 (0)98/893-603
info@ivanbenc.com
Adresa: Bobovje 105, Krapina 49000
Nastupi i gostovanja

Veliki koncert Ansambla Zagorje
i promocija njihovog drugog albuma
” Dragom Zavičaju ”
petak 04. svibnja 2007. , 21 sat
Dvorana Otvorenog učilišta Oroslavje

Iz biografije:
Ansambl zagorje osnovan je 1997.godine.
Od tada nastupaju na festivalima i postižu zapažene nastupe .
Godine 1997.godine izlazi im prvi nosač zvuka
” Mi smo pravi Zagorci ” .
U ožujku protekle godine Ivan Benc i Ansambl Zagorje
započeli su suradnju show programom u
Velikoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u
Zagrebu u sklopu koncerta Igrajte nam mužikaši i oduševili
prepunu dvoranu poklonika zagorske narodne glazbe.
Suradnja s Ivanom nastavljena je zajedničkim nastupom
na festivalu Igrajte nam mužikaši početkom srpnja
protekle godine u Bedekovčini. Na festivalu su izveli pjesmu
„Kaj veliju naši stari“ za koju su osvojili
1. nagradu slušatelja Radija Kaj.
Na koncertu 04. svibnja 2007. Ansambl Zagorje će proslaviti
10. godišnjicu svojega glazbenog djelovanja a uz njih će nastupiti popularni izvođači : Navihanke , Fiškali , ŽVS Kušlec i Ivan Benc .
Ulaznice se mogu nabaviti po cijeni od 50 kuna na Radiju Kaj
u Krapini i Zagrebu te Radio Zaboku .
Promociju novog albuma podupire
Otvoreno učilište Oroslavje.
Koncert će se izravno prenositi na frekvencijama
Radija Kaj i putem interneta na www.kaj.hr
Medijski pokrovitelji su Radio Kaj i Radio Zabok.

IVAN BENC I BONUS BAND na TV CELJE – Poznati zagorski glazbenik Ivan Benc ove nedjelje, 16. siječnja gostovao je u programu slovenske Televizije Celje. Suradnjom Radija Kaj i Kajscene s ovom slovenskom TV postajom Ivan Benc nastupio je u emisiji «V nedeljo pod lipo» a slovenskoj publici predstavio je svoj nedavno izašli album „Ak se zmisliš“. Na albumu se nalazi 17 popularnih zagorskih pjesama autora i izvođača Ivana Benca i njegovih prijatelja i suradnika. TV emisiju “V nedeljo pod lipo” slovenske Televizije Celje uspješno je vodila mlada i atraktivna voditeljica Polonca Podovac. Uz Benca u emisiji je gostovao i Darko Pavleković iz Bonus banda.

Koncerti
RASPRODAN KONCERT IVANA BENCA – Nakon punih pet godina, svjetlo dana u ovo blagdansko vrijeme ugledao je novi album popularnog zagorskog glazbenika Ivana Benca. Na CD-u prigodnog naslova „Moje najbolje godine“ nalazi se 21 skladba, a Ivan će ga predstaviti večeras na velikom koncertu u krapinskoj Festivalskoj dvorani s početkom u 19,00 sati. Album je, u suradnji s Radijem Kaj, izdala udruga Kajscena, a njegovu će promociju svojim nastupom začiniti i brojni Ivanovi kolege glazbenici, koji jednako kao i on slove za perjanice zagorske glazbene scene. Uz Ivana Benca, nastupit će Nikolina Hižar, Danijela Pečnik, Črleni lajbeki, Kušlec, Ansambl Zagorje, Iva Ranogajec, Gordana Ivanjek, Mirko Švenda Žiga i Ivica Pepelko. O velikom interesu za ovaj glazbeni događaj govori i podatak da su sve karte rasprodane. Oni koji nisu uspjeli doći do ulaznica, koncert će moći pratiti u izravnom prijenosu Radija Kaj.

S radošću, u ime Radija Kaj, najavljujemo veliki koncert poznatog i popularnog zagorskog glazbenika, autora tekstova, glazbe i pjevača – Krapinca Ivana Benca. U krapinskoj festivalskoj dvorani (28.12.2010 u 19 sati), ovaj izvrsni glazbenik, ali i jedan od najpopularnijih radijskih voditelja na Radiju Kaj, izvest će nam svoje prepoznatljive i rado slušane pjesme, napravljene u duhu i stilu tradicionalne hrvatske zabavne glazbe, ali i svoje popularne tamburaške, te po stilu i poznatosti „narodne“ pjesme. Ivan Benc, slijednik popularnih obiteljskih virtuoza tamburice – Braće Benc, oplemenjuje i nadopunjava zagorsku i opće kajkavsku baštinu lijepe i prepoznatljive kajkavske glazbene slagalice.

Iako je ovaj, do sada najveći koncert Ivana Benca, priređen u povodu njegova trećeg samostalnog nosača zvuka CD-a, na kojem će biti sve u znaku – najbolje od Ivana Benca, ovaj veliki glazbenik i radijski voditelj nakanio je napraviti pravu kajkavsku priču, u koju je uključio i mnoge goste, koji zajedno s njime godinama njeguju i obogaćuju kajkavsku glazbenu baštinu.

Uz Ivana Benca, nastupit će Nikolina Hižar, Danijela Pečnik, Črleni lajbeki, Kušlec, Ansambl Zagorje, Iva Ranogajec, Gordana Ivanjek, Mirko Švenda Žiga i Ivica Pepelko. Samo veliki izvođači i ljudi u ovakvim „svojim“ prigodama za nastup daju priliku drugim velikim izvođačima.

Zbog svega toga, nesumnjivo, i ovaj koncert Ivana Benca, bit će jednako velik – ako ne i veći. Uz iskrenu preporuku, očekujemo vas na ovoj velikoj svečanosti Zagorja i Kaja. Direktor Radija Kaj, Drago Gradečak.