IVA RANOGAJEC

IVA RANOGAJEC
Kontakt telefon:
+385 (0)91/522-9526

Zovem se Iva Ranogajec, rođena sam 25.08.1984. godine u Zagrebu, živim u Velikoj Vesi, nedaleko od Krapine. Dolazim iz obitelji u kojoj se gotovo svi bave glazbom, pa tako uz tatu i brata pjevam već od malih nogu.

1998.-bio je moj prvi nastup na festivalu “Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu”
1999.-počela sam se prijavljivati po raznim festivalima pjevača amatere
2001.-pobijedila sam na festivalu “Oro-nota” u Oroslavlju osvojivši žiri i publiku.
– to nije bila jedina pobjeda te godine. Pobijedila sam i na “Prvom glasu Hrvatskog Zagorja” čime sam stekla pravo nastupa na Svečanosti kajkavskih popevki”
– te godine također sam debitirala na “Zagorskoj Krijesnici” sa pjesmom “Dobre jutre mama” sa kojom sam osvojila drugo mjesto publike
2002.-Trebala sam nastupiti na “Martin-festu” u Zagrebu, no spriječila me je teška prometna nesreća , za taj festival snimila sam pjesmu “Vrati se”, koja je dobila puno glasova slušatelja, te urednika radio postaja
– u devetom mjesecu te godine nastupila sam na “Svečanostima kajkavskih popevki”, što mi je posebno drago. Pjesma “V srcu mojem, srce tvoje” snimana je u studiju Nikše Bratoša, poznatog Hrvatskog producenta, što je za mene bilo veliko iskustvo.
– u jedanaestom mjesecu izašao je moj prvi nosač zvuka pod nazivom “Život je san” kojega je izdala krapinska diskografska kuća “SBS” vlasnika Rajka Suhodolčana”. Glavni producent albuma je Robert Poljak, a gotovo cijeli projekt sniman je u studiju Davora Totovića “Kasandra” u Mariji Bistrici. Na albumu se nalazi jedanaest pjesama i jedan remix .
– solistica sam i KUD-a “Ilirci s kojima pjevam po cijeloj Hrvatskoj pa i šire, pjevam i sa bandom po gažama i raznim veselicama.
– ove godine nastupat ću ponovno na “Svečanostima kajkavskih popevki” u završnoj večeri , a planiram nastupiti na još nekim festivalima.

Želja mi je da se i dalje uspješno bavim glazbom i da moj prvi album i moje pjesme budu prihvaćene i rado slušane u vašim domovima te eterima diljem Hrvatske!