Igrajte nam mužikaši 2024.

Skladba “Stara dekla” u izvođenju Mirele Bačani Đunđek najbolja je pjesma 56. Festivala “Igrajte nam mužikaši” održanog u nedjelju, 2. lipnja 2024. godine, na Bedekovčanskim jezerima. Drugo mjesto prema odluci žirija, koji su činili profesor i glazbenik Siniša Miklaužić, glazbenik i voditelj Radija Kaj Ivan Benc te voditelj Zagorskog radija Darko Fiket, osvojila je skladba “Z brega na briag” Denisa Kosa i Kerempuha, a treće mjesto “Put bez povratka” Ansambla Zagorski Jal. Po izboru žirija, nagradu za najbolji tekst osvojio je tekst Maksimilijana Milana Hercega pjesma “Da raspela progovore” koju je izveo Zlatko Deveničar uz pratnju Dvorjana. Svoje favorite odabrali su i slušatelji Zagorskog radija, koji su tjedan dana glasali za svoje favorite, te najveći broj glasova dali pjesmi “Nije kriva sudbina” koju izvodi Fantastic.

U natjecateljskom programu 56. Festivala Igrajte nam mužikaši nastupilo je osam izvođača, a uz osvajače nagrada, nastupili su još Radovan Kunović, Irena Grden, Božidar Meštrović i Maja Šamec. Nakon festivalskog dijela, uslijedio je i revijalni dio 56. Festivala “Igrajte nam mužikaši” u kojem su veliki broj okupljenih poklonika zagorske popevke zabavljali Dečki z bregov, Anasambl Me Tri do Polnoči i Veseli Dečki. Svi su oni osvojili srca posjetitelja i poklonika zagorske popevke koji su se i ove godine odazvali u velikom broju.

Nagrade pobjednicima ovogodišnjeg 56. Festivala “Igrajte nam mužikaši” uručili su, uime Krapinsko-zagorske županije i župana Željka Kolara, gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban i direktor Zagorskog radija Boris Pavleković.

Festival su i ove godine zajednički organizirali Općina Bedekovčina, Krapinsko-zagorska županija i Radio Kaj, a suorganizatori su Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije, Turistička zajednica Područja Srce Zagorja i Udruga KajScena dok su medijski pokrovitelji festivala bili Radio Kaj i Zagorski radio.

Održan sastanak festivalskog žirija ovogodišnjeg festivala „Igrajte nam mužikaši“

Sastanak festivalskog žirija ovogodišnjeg festivala „Igrajte nam mužikaši“ održan je u četvrtak, 8. svibnja 2024. godine, u prostorima Zagorskog radija u Krapini, gdje je izabrano 8 novih skladbi, koje će i ove godine pronaći put do svojih slušatelja.. Ono što je iznimno važno i po čemu će festivalski žiri na kraju donijeti svoju odluku jest standardna okosnica (tekst, glazba, aranžman), ali i sam dojam koji će glazbenici ostaviti na publiku prilikom same izvedbe svoje skladbe. Festival „Igrajte nam mužikaši“ održat će se u nedjelju, 2. lipnja 2024. godine, s početkom u 17:00 sati na Bedekovčanskim jezerima. Organizatori Festivala su Općina Bedekovčina, Krapinsko-zagorska županija i Radio Kaj, a suorganizatori TZ Krapinsko- zagorske županije, TZ Područja Srce Zagorja i Udruga Kajscena, dok su medijski pokrovitelji Zagorski radio i Radio Kaj.

Izabrani izvođači za nastup na festivalu:

1.ANSAMBL ZAGORSKI JAL – Put bez povratka
(Davor Totović / Damir Kovačiček – Damior Kovačiček – Davor Totović)
2.BOŽIDAR MEŠTROVIĆ I MAJA ŠAMEC – Zabava
(Mario Plantak – Krunoslav Duković – Mario Plantak)
3.FANTASTIC – Nije kriva sudbina
(Damir Kovačićek – Damir Kovačićek/Bojan Lugarić – Bojan Lugarić)
4.DENIS KOS I KEREMPUHI – Z brega na briag
(Denis Kos)
5.IRENA GRDEN – Volim Iveka
(Irena Grden – Irena Grden – Mario Plantak)
6.MIRELA BAČANI ĐUNĐEK – Stara dekla
(Josip Cesar/Mirela Bačani Đunđek – Josip Cesar – Davor Totović)
7.RADOVAN KUNOVIĆ – Nesretne žene
(Radovan Kunović – Radovan Kunović – Davor Totović)
8.ZLATKO DEVENIČAR I DVORJANI – Da raspela progovore
(Zlatko Deveničar – Maksimilijan Milan Herceg – Davor Totović)

GOSTI FESTIVALA:

DEČKI Z BREGOV
VESELI DEČKI
ANSAMBL ME TRI DO POLNOČI


Organizacijski odbor 56. festivala „Igrajte nam mužikaši“, raspisuje natječaj za nove skladbe koje će biti izvedene 2. lipnja 2024. godine na glazbenom festivalu

“IGRAJTE NAM MUŽIKAŠI – BEDEKOVČINA 2024”

Glazbeni sastavi i solisti sa sastavom kojega sami dogovore izvest će uživo skladbe koje će Festivalski žiri odabrati među pristiglima na ovaj natječaj.

Skladbe moraju biti:
– u duhu zagorskog narodnog melosa
– u ritmu polke ili valcera
– tekst kajkavski (ili s elementima kajkavskog)
– trajanje pjesme do 3,30 minuta
– autori i izvođači odriču se autorskih prava za izvođenje na festivalu, za radio i TV prijenos-snimku, te za zajednički festivalski nosač zvuka i slike, a sva ostala autorska prava autori i izvođači zadržavaju.

Način prijavljivanja:

1.Tekst pjesme i radnu snimku s podacima o autorima glazbe, teksta i aranžmana i imenima izvođača poslati do 20. travnja 2024. godine na adresu Općina Bedekovčina, Trg Ante Starčevića 4, 49221 Bedekovčina ili putem e-maila na festival@bedekovcina.hr

2.Pristigle pjesme pregledat će i preslušati Festivalski žiri te odabrati repertoar za festival.

3.Troškove snimanja pjesama, koje odabere festivalski žiri, sufinancirat će Organizator (do iznosa 300 eura). Organizatori će 15. svibnja 2024. objaviti i predstaviti putem svojih web stranica sve konačno odabrane skladbe prema odluci Festivalskog žirija.

Informacije na www.kajscena.hr ili telefonom na broj 091/210 7770.