IGRAJTE NAM MUŽIKAŠI 2004.

36. festival narodno – zabavnih sastava
IGRAJTE NAM MUŽIKAŠI
BEDEKOVČINA 20.06.2004.

Poštovani poklonici zagorske glazbe!

Zagorski glazbeni festival Igrajte nam mužikaši 2004. ostvaruje se 36. put i donosi 15 novih skladbi zagorskih narodno-zabavnih sastava. Bogata glazbena tradicija Bedekovčine seže u 1968. godinu. Od tada, u proteklih 35 godina, na festivalu Igrajte nam mužikaši, sudjelovalo je više od 450 glazbenih sastava, sa više od 2000 izvođača. Nastalo je više od 850 novih zagorskih pjesama. Nekada su u Bedekovčini nastupali tamburaški, mješoviti i narodno-zabavni sastavi, a od 2000. godine, od kad je festival organizirao Radio Kaj sudjeluju isključivo narodno-zabavni sastavi. Za tamburaške sastave u pripremi su novi projekti. Organizaciju festivala Igrajte nam mužikaši i cjelodnevnog druženja u Bedekovčini preuzeli su od ove godine Udruga Kajscena na čijem je čelu predsjednik, ali ujedno i direktor novoga Radio Zaboka Boris Pavleković, te Zagorje d.d iz Zaboka čiji direktor Mirko Šenator potpuno i svesrdno podržava istinski turistički i kulturni proizvod – indentitet Bedekovčine – prepoznatljivu zagorsku glazbu.

Kao medijski pokrovitelji, dajući neprocjenjiv doprinos popularizaciji i afirmaciji zagorske glazbe ove godine pridružuju se radijske postaje: Stubica, Zlatar, Marija Bistrica, Ivanec, Novi Marof, novi Radio Zabok u osnivanju i domaćin Radio Kaj. Radio Kaj će osigurati ozvučenje, ali i pod tehničkim vodstvom Marija Inkreta realizirati zajednički radijski prijenos. Voditelji festivala će biti popularni dvojac Radija Kaj Karmen Špiranec i Velimir Čajko, a producent je Snježana Leljak. Iz višegodišnjih iskustava zaključujemo da će, uz radijske postaje i ove godine značajan doprinos festivalu dati Večernji list, Zagorski list ali i drugi dobrodošli – naši mediji.

Na festivalu Igrajte nam mužikaši u Bedekovčini nastupit će i najpopularniji ženski sastav iz susjedne Slovenije Navihanke. Pet djevojaka, prepoznatljivim će zvukom – pjesmom i glazbom oplemeniti bedekovčanske prostore i zasigurno obradovati sve istinske poklonike narodno-zabavne glazbe. Djevojke odnose sve nagrade na natjecanjima u Sloveniji, a uz prošle godine izvanredno izvedenu zagorsku pjesmu Kada dođe mjesec maj imaju i pravo iznenađenje i za ovogodišnji nastup u Bedekovčini. Slijed od 15 zagorskih sastava i gošći iz Slovenije, do kasnih noćnih sati nastavit će, izvan konkurencije, popularni sastav Zlatne godine, koji će se prvi put predstaviti na jezerima u Bedekovčini.

Nosače zvuka s 15 novih zagorskih pjesama zajednički potpisuju Radio Kaj i Croatia Records. Dvije glazbeno-medijske kuće: Croatia Records i Radio Kaj odlučile su zajedničkim naporima zagorsku glazbenu scenu oplemeniti, unaprijediti, popularizirati i učiniti šire dostupnom, a nosače zvuka ponuditi u brojnim prodavaonicama Croatia Recordsa. Prekrasni zagorski motiv za nosače zvuka, posebnom ljubavlju prema Hrvatskom zagorju izradio je naš umjetnik Josip Rubes. Razvojnim naporima Radija Kaj, šapnuo nam je diskretno direktor Drago Gradečak, od sada će se pjesme s ovogodišnje, ali i prošlih Bedekovčina, kao i ostale prekrasne zagorske skladbe nesmetano, putem toga medija, moći slušati i na području grada Zagreba.

Organizatori festivala odlučili su napraviti značajniji poticaj unapređenju kvalitete teksta, glazbe, aranžmana, snimanja, ali i prezentacije prema široj javnosti. Pod pritiskom takvih kriterija, na žalost, mnogi poznati i nekad popularni zagorski sastavi nisu uspjeli osigurati mjesto na ovogodišnjem festivalu, ali im u ime organizatora zahvaljujemo na svemu što su do sada napravili u zagorskoj glazbi. No tu je nekoliko novih izvanrednih zagorskih sastava koji su priredili prekrasne skladbe. Za njih će se tek čuti, osiguravajući tako zagorskoj glazbi dobru i sigurnu budućnost. Nadamo se da će sve to prepoznati i cijeniti mnogobrojni ljubitelji zagorske glazbe koji će i ove godine, bez ulaznica, moći uživati u ritmu polke i valcera, u novim prekrasnim zagorskim pjesmama.

Organizatori

vecernji

21. lipanj 2004.
“MUŽIKAŠI” PONOVNO ODUŠEVILI PUBLIKU NA BAJERIMA – Pred oko 2000 posjetitelja jučer je na Bedekovčanskim jezerima održan 36. festival zagorske glazbe “Igrajte nam mužikaši 2004.” Na festivalu je nastupilo 15 zagorskih narodno-zabavnih sastava koji su se publici predstavili sa po jednom novom skladbom, pisanom za festivalski nastup, te sa po jednom starijom skladbom po vlastitom izboru. Na kraju festivala dobru atmosferu među publikom dodatno su podigle članice jednog od najpopularnijih ženskih narodno-zabavnih sastava “Navihanke” iz susjedne Slovenije. I ovog puta “mužikaši” su dokazali da im ni loše vrijeme, koje iz godine u godinu prati festival, ne može ništa te da zagorska glazba ima svoje mjesto kako u srcima starije, tako i u mlađe publike. Festival je održan u organizaciji Udruge Kajscena i poduzeća “Zagorje” d.d. te pod medijskim pokroviteljstvom radijskih postaja Stubica, Zlatar, Marija Bistrica, Ivanec, Novi Marof, Radija Kaj i Večernjeg lista. Putem spomenutih radio postaja ljubitelji zagorske glazbe festival su mogli pratiti u izravnom prijenosu.

16. lipanj 2004.
USUSRET 36. FESTIVALU «IGRAJTE NAM MUŽIKAŠI» – Ove nedjelje na Bedekovčanskim jezerima po 36. put održat će se zagorski glazbeni festival «Igrajte nam mužikaši». Na jučerašnjoj konferenciji za novinare predstavljeno je 15 novih skladbi narodno-zabavnih sastava, a prema riječima organizatora, predsjednika udruge Kajscena Borisa Pavlekovića, bogata glazbena tradicija festivala seže u 1968. godinu, od kada je na 35 festivala nastupilo više od 450 glazbenih sastava sa više od 2000 izvođača, a nastalo je više od 850 zagorskih pjesama. Uz 15 sastava, čije će pjesme na nosaču zvuka zajednički izdati Radio Kaj i Croatia Records, na festivalu će kao posebne gošće nastupiti «Navihanke» iz Slovenije. Medijski pokrovitelji ovogodišnjeg festivala su radijske postaje Stubica, Zlatar, Marija Bistrica, Ivanec, Novi Marof, novi Radio Zabok u osnivanju, domaćin Radio Kaj i Večernji list.

OVE NEDJELJE “MUŽIKAŠI” ĆE ZAIGRATI PO 36. PUT – Uoči festivala “Igrajte nam mužikaši”, koji će se ove nedjelje na Bedekovčanskim jezerima održati po 36. put, organizatori Udruga “Kajscena” sutra će održati konferenciju za novinare. Konferencija na kojoj će se predstaviti i 15 glazbenih sastava koji nastupaju na ovogodišnjem festivalu održat će se u restoranu “Jezera” u Bedekovčini s početkom u 20,00 sati.

IZABRANI IZVOĐAČI FESTIVALA «IGRAJTE NAM MUŽIKAŠI» – Ovogodišnji, trideset i šesti po redu, Festival “Igrajte nam mužikaši”, održat će se u Bedekovčini u nedjelju 20. lipnja s početkom u 19 sati. Na tom jedinstvenom zagorskom glazbenom događaju, sudjelovat će čak šesnaest sastava s novim zagorskim skladbama koje je na temelju javnog natječaja izabrao organizator Udruga Kajscena. Na natječaj su pristigle skladbe 24 izvođača, a prema odluci organizatora na Festivalu će nastupiti Ansambl Zagorje, Ivan Benc, Blatars band, Bonus band, Dečki z bregov, Duša Zagorja, Fortuna band, Gacija band, Grupa Domino, Grupa San, Grupa Meteori, Optimisti, Optimisti Zagorja, Vedra srca i Zagorskih šest. Među brojnim gostima koji će također nastupiti na Festivalu, najavljen je ponovni nastup popularnih slovenskih Navihanki. Udruga Kajscena zahvaljujući medijskom pokroviteljstvu Radija Kaj i Radija Zabok nastojat će i ove godine prirediti glazbeno druženje na kojem će se pjevati naš Kaj, plesati polke i valceri, ali na kojem se sastavi neće rangirati, već će svi biti pobjednici, a posjetitelji će priredbi prisustvovati bez ulaznica

Festival “Igrajte nam mužikaši”, 36. po redu, održat će se u Bedekovčini u nedjelju 20. lipnja 2004. godine s početkom u 19 sati. Pred, nadamo se, nekoliko tisuća posjetitelja, na tom jedinstvenom zagorskom glazbenom događaju, sudjelovat će čak šesnaest sastava s novim zagorskim skladbama. Izabrali su ih organizatori na temelju javnog natječaja na koji su svoje nove skladbe uputila 24 sastava. Odabrani su sljedeći sastavi i pjesme: ANSAMBL ZAGORJE – Ti si moj život, BENC IVAN – Nigdar se ne vrni, BLATARS BAND – Nazdravimo prijatelji, BONUS BAND – Moje Zagorj, DEČKI Z BREGOV – Stara klet, DUŠA ZAGORJA – Kdaj cvetje zadiši, FORTUNA BAND – Za naše Zagorje, GACIJA BAND – Ti si moje biele zlate, GRUPA DOMINO – Za tebe su cvetale ruž, GRUPA METEORI – Zagorec, GRUPA SAN – Nisam prvi al sem drugi, OPTIMISTI – Mužikaš, OPTIMISTI ZAGORJA – Kad jemput nebu me tu, VEDRA SRCA – Leto vu Zagorju, VEDRI DEČKI – Daj dečki svirajmo, ZAGORSKIH ŠEST – Polka Zagorskih šest

Organizatori festivala nastojat će prirediti nezaboravno glazbeno druženje na kojem će se pjevati naš Kaj, plesati polke i valceri, ali na kojem se sastavi neće rangirati, već će svi biti pobjednici, baš kao i posjetitelji koji će priredbni prisustvovati bez ulaznica. Želja je organizatora, da zajedno s našim populatnim zagorskim stvaraocima podare brojne lijepe, vesele i drage popevke uz koje će se ljudi rado družiti, a naše zagorske radijske postaje obogatiti svoje programe.

Među brojnim gostima koji će nastupiti, najavljujemo ponovni susret sa slovenskim Navihankama. Organizator festivala je Udruga Kajscena, a medijski pokrovitelji su Radio Kaj i Radio Zabok.

Pobliže informacije moći će zainteresirani sastavi dobiti od predsjednika Organizacijskog odbora Borisa Pavlekovića (091 2107770) ili na web adresi www.kajscena.com

Predsjednik Organizacijskog odbora
Boris Pavleković
REDOSLJED NASTUPA:

Festival “Igrajte nam mužikaši”, 36. po redu, održao se u Bedekovčini u nedjelju 20. lipnja 2004. godine s početkom u 18 sati. Pred, oko 2000 posjetitelja ,na tom jedinstvenom zagorskom glazbenom događaju, sudjelovat je čak 15 zagorskih sastava te gošće Navihanke iz Slovenije. Zagorske sastave za nastup izabrali su organizatori na temelju javnog natječaja na koji su svoje nove skladbe uputila 24 sastava.

1.GACIJA BAND – Ti si moje biele zlate
(Miljenko Pavlinić – Božena Kos – Miljenko Pavlinić)

ČLANOVI SASTAVA:
1. Željko Vukman- bas gitara, vokal
2. Danijel Ferk – klavijature, vokal
3. Zlatko Habuljko – gitara, vokal
4. Marko Kadoić – bubnjevi, vokal
GOSTI NA PJESMI:
5. Mladen Eršek – truba
6. Miroslav Sente – klarinet
Kontakt: 091/5410013

gacija1

2.FORTUNA BAND – Za naše Zagorje
(Krunoslav Jazbec – Krunoslav Jazbec – Darko Berović/Davor Totović)

ČLANOVI SASTAVA:
1. Krunoslav Jazbec – gitara, vokal
2. Krešo Golec – saxofon, klarinet, vokal
3. Robert Bračun – bariton, bas gitara, vokal
4. Željko Antolić – klavijature, harmonika, vokal
5. Danijel Kranjec – truba, vokal
Kontakt: 098/922-3021

fortuna1

3.DUŠA ZAGORJA – Gda cvetje zadiši
(Branko Mutak)

ČLANOVI SASTAVA:
1. Branko Benčić – harmonika, klavijature, vokal
2. Dragutin Bolšec – bubnjevi, gitara
3. Đuro Bolšec – bas gitara, bariton
4. Tomislav Habulin – klarinet, vokal
5. Stjepan Košić – truba, gitara, vokal
6. Branko Mutak – gitara, heligonka, vokal
Kontakt: 049/430-745, 098/335-678

dusazagorja1

4.GRUPA DOMINO – Za tebe su cvjetale ruže
(Mihael Cvrk – Mihael Cvrk – Grupa Domino)

ČLANOVI SASTAVA:
1. Željko Picek – truba, harmonika, vokal
2. Tomislav Picek – klarinet, gitara, vokal
3. Nikola Tenodi – bas gitara, vokal
4. Hrvoje Cerinski – klavijature
5. Dražen Belužić – harmonika, klavijature
6. Davor Cerinski – bubnjevi, vokal
Kontakt: 098/1696327

domino1

5.GRUPA SAN – Nisam prvi, al sem drugi
(Zdravko Smrkulj – Zdravko Smrkulj – Grupa SAN)

ČLANOVI SASTAVA:
1. Miroslav Kučiš – gitara, vokal
2. Zdravko Smrkulj – harmonika, vokal
3. Mladen Grofelnik – bas gitara, bariton, vokal
4. Žarko Pavić – saksofon, klarinet, vokal
5. Zvonko Blažun – truba
6. Velimir Irgeher – bubnjevi, truba
Kontakt: 098/378-948, 098/460-064

san1

6.BLATARS BAND – Nazdravimo prijatelji
(Tomislav Pavić – Željko Pavić – Blatars band)

ČLANOVI SASTAVA:
1. Ivan Ivanković – truba
2. Ivan Horvat – bariton, bas gitara
3. Branko Tušek – klarinet, saksofon
4. Zvonko Pavić – gitara, vokal
5. Željko Pavić – harmonika, sintizajzer, vokal
6. Tomislav Pavić – bubnjevi, vokal
Kontakt: 049/346-592, 091/521-4107

blatarsi1

7.VEDRA SRCA – Ljeto vu Zagorju
(Ivan Bubnjar – Ivan Bubnjar – Juraj i Krešo Lončarek)

ČLANOVI SASTAVA:
1. Željko Kanceljak – bubnjevi, vokal
2. Mirko Besednik – bas gitara, vokal
3. Tony Lež – harmonika, vokal
4. Juraj Lončarek – klarinet, klavijature
5. Krešo Lončarek – truba, vokal
6. Dubravko Miljan – solo gitara, vokal
Kontakt: 049/342-012, 098 18 37 966

vedrasrca1

8.ANSAMBL ZAGORJE – Ti si moj život
Vlado Štaba – Vlado Štaba – Davor Totović

ČLANOVI SASTAVA:
1. Ivan Varga – truba
2. Kristian Tuškan – klarinet, vokal
3. Ivan Orešec – harmonika
4. Zlatko Kos-Grabar – gitara, vokal
5. Vlado Štaba – bass gitara, vokal
6. Darko Ričko – bubnjevi
Kontakt: 042/204-217, 091/253 35 69

anszagorja1

9.IVAN BENC I BONUS BAND – Nigdar se ne vrni
(Ivica Pepelko – Ivica Pepelko – Ivan Benc)

ČLANOVI SASTAVA:
1. Darko Pavleković – harmonika, klavijature, vokal
2. Mario Pucak – gitara, bariton, vokal
3. Zlatko Hegedić – bas gitara, saxofon, vokal
4. Stjepan Salaj – truba, klavijature, vokal
5. Želimir Hadrović – solo gitara, vokal
6. Danijel Živoder – bubnjevi
Kontakt: 098/893-603

ivanbenc1

10.ZAGORSKIH ŠEST – Polka Zagorskih šest
(Ivica Pepelko – Ivica Pepelko – Ivan Papišta/Branko Tušek)

ČLANOVI SASTAVA:
1. Branko Tušek – harmonika, klavijature, vokal
2. Ivan Tenšek – Bubnjevi
3. Stjepan Risek – truba
4. Ivan Papišta – klarinet, saxofon, vokal
5. Franjo Papišta – ritam gitara
6. Josip Bubnjar – bariton, bas gitara
Kontakt: 049/349-650, 091/766-0564

zag.sest1

11.DEČKI Z BREGOV – Stara klet
Miroslav Čavec – Boris Šorša – Mladen Eršek

ČLANOVI SASTAVA:
1. Željko Turčec – gitara, vokal
2. Miroslav Čavec – klavijature, harmonika, vokal
3. Stjepan Hanžek – bas gitara, bariton
4. Miroslav Sente – klarinet, klavijature
5. Mladen Eršek – truba
6. Marijan Hajdek – bubnjevi
Kontakt: 091/7941399

deckizbregov1

12.BONUS BAND – Moje Zagorje
(Darko Pavleković – Andrija Kos – Bonus band)

ČLANOVI SASTAVA:
1. Darko Pavleković – harmonika, klavijature, vokal
2. Mario Pucak – gitara, bariton, vokal
3. Zlatko Hegedić – bas gitara, saxofon, vokal
4. Stjepan Salaj – truba, klavijature, vokal
5. Želimir Hadrović – solo gitara, vokal
6. Danijel Živoder – bubnjevi
Kontakt: 098/815-652

bonus1

13.OPTIMISTI ZAGORJA – Kad jemput nebu me tu
(Ivan Bubnjar)

ČLANOVI SASTAVA:
1. Ivica Grilec – harmonika, klavijature, vokal
2. Josip Ilić – gitara, vokal
3. Zlatko Posovec – Bariton, bas gitara, vokal
4. Branko Vincelj – truba, vokal
5. Milivoj Turčić – klarinet, sax, vokal
6. Mario Juričan – bubnjevi i vokal
Kontakt: 049/377-183, 091/5147-028

optimistizag1

14.GRUPA METEORI – Zagorec
(Josip Pokupec – Damir Kovačićek – Josip Pokupec)

ČLANOVI SASTAVA:
1. Darko Šarlog – truba
2. Janko Borošak – klarinet
3. Miljenko Čaržavec – harmonika
4. Kristijan Kovaček – bas gitara, vokal
5. Mario Vlašić – gitara
6. Krešo Ivetić – bariton
7. Mirjana Vrhovec – bubnjevi
Kontakt: 049/557-214, 091/893-4045

meteori1

15.OPTIMISTI – Muzikaš
(Ivica Pavić – Ivica Pavić – Srečko Šlogar)

ČLANOVI SASTAVA:
1. Ivica Šlogar – karmonika, klavijature, vokal
2. Anđelko Hlupić – truba
3. Ivica Pavić – gitara, vokal
4. Srećko Šlogar – klarinet, saksofon, vokal
Kontakt: 049/343-498, 091/543-3456

optimisti1

GOŠĆE FESTIVALA – NAVIHANKE

Golica, Kada dođe mjesec maj, Miss, Ne poznam te več, Na Roblek, Fantovšna, Miši se bojim, Veselo, veselo Zagorci

navihanke1

ČLANOVI SASTAVA:
1. Neža Petek – vokal, harmonika, klavijature
2. Sonja Hercog – vokal, saksofon
3. Majda Neveršnik – vokal, gitara, bendžo
4. Maša Uranjek – vokal, flauta, gitara
5. Jasmina Šmarčan – vokal, bas gitara, gitara
Kontakt: Marjan Hercog +386 41 743-790.

 

1. Studio KASANDRA – ton majstor: Davor Totović

2. Studio DARK – ton majstor: Darko Berović

3.Studio HIT – ton majstor: Dražen Kovačić
Izdavač: CROATIA RECORDS
Makarska 3, 10 040 ZAGREB

Predsjednik Organizacijskog odbora
Boris Pavleković