Cvetlinčani

Narodni ansambl ”Cvetlinčani” iz Cvetlina osnovan je 1968. godine. Osnivač i vođa sastava bio je Izidor Hojsak Žiga, violinista i vokalni solista. Ansambl je bio vrlo popularni u razdoblju od 1968. do 1975. godine, na čitavom zagorskom području, a i šire, kada su i snimili svoju jedinu gramofonsku ploču. Za potrebe radio Zagreba u studiju Radio Ivanca 23.02 1973. snimili nekoliko pjesama na tradicionalnom ”Bednjanskom jeziku”. To su bile pjesme: Joj, mumo joj, Sauki den sma se starejši, Venček moj čourleni, Kad sunce zađe za oblak, Cvetlinska polka, Brežonjska polka, Jezuš Kristuš i Stari valcer.
Članovi ansambla bili su: Izidor Hojsak 1.violina, Ivan Hojsak 2.violina, Juraj Bencek cimbal, Mato Bencek bas, Dragutin Strmečki kontra violina, Tonika Strmečki vokal.

Jedinu svoju ploču broj: SY 1368 snimio je 15.04.1969. godine s pjesmama:

Moram da idem (narodna)
Dragi, zašto me ostavljaš (narodna)

1973. godine bili su sudionici na priredbi „Igrajte nam mužikaši“ na Bedekovčanskim jezerima pod nazivom „Mladi Cvetlinčani“. Narodni ansambl ”Cvetlinčani” iz Cvetlina bio je vrlo popularni širom Hrvatskog Zagorja i Slovenije. Svirali su i nastupali na različitim priredbama, svadbama, zabavama, krstitkama i ostalim veselicama

Podaci: Izidor Hojsak Žiga