Zagorci i Alpski kvintet u Lisinskom

U sklopu brojnih slavljeničkih projekata, uz tri desetljeća postojanja, slavljenik Radio Kaj u Veliku koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog, u nedjelju 17. studenoga 2019. godine doveo je brojne zanimljive glazbenike.

Uz zagorske izvođače, predvođene popularnim Dečkima z bregov, ondje je bio i jedan od najpopularnijih slovenskih sastava Alpski kvintet, koji je na poziv Radija Kaj prvi put nastupio u Zagrebu, ali i mlada razigrana glazbenica Vanessa Jakac iz Istre. Brojni poklonici narodne glazbe, koji su uspjeli doći do ulaznice, uživat su u Lisinskom u posebnoj glazbenoj večeri uz polke i valcere.

Na tradicionalnom koncertu Zagorci Zagrebu, ovaj put, nastupili su Dečki z bregov, Ansambl Zagorje, Nikad skupa, Zagorje express, Grupa Štimung, Jurika show band Cajti, Lana i Lorena Hlupić, Ivan Benc, Lojze Ogorevc, Vanessa Jakac, Zvuci Zagorja i, na poziv Radija Kaj, – prvi put u Hrvatskoj – legendarni Alpski kvintet. Održana je i modna revija muških odijela Kotke i vjenčanica umjetničkog obrta ART dizajn vl. Tatjane Vidović. Program su vodili Gordana Tepuš i Velimir Čajko.

U organizaciji Radija Kaj to je 38. po redu koncert zagorskih i kajkavskih izvođača, u proteklih 15-tak godina u Velikoj dvorani Lisinski. Do sada je nastupilo više od dvije tisuće izvođača, a programima je prisustvovalo više od 65 tisuća posjetitelja. Radio Kaj Zagrepčanima godišnje, najmanje dva put, dovodi u Lisinski izvođače s područja Zagorja, Međimurja, Podravine i Prigorja i uvijek su ti koncerti odlično primljeni.