Veseli Jerovčani

Narodni ansambl ”Blaža Stančića” iz Jerovca osnovan je 1968. godine. Osnovao ga je Blaž Stančić cimbulaš i basista, koji je i bio vođa sastava. Ansambl je bio vrlo popularan u razdoblju od 1969. do 1975. godine, na čitavom zagorskom području, a i šire, kada su i snimili svoje tri gramofonske ploče. Ansambl je 1973. godine promijenio naziv u ”Veseli Jerovčani”.

Članovi ansambla bili su: Blaž Stančić cimbal i bajs, Drago Brezovec violina 1. na prvoj ploči, Silvestar Galić violina 1. na drugoj i trećoj ploči, Stjepan Galić violina 2., Stanko Stančić bugarija, Ivo Stančić harmonika na trećoj ploči., Ivan Stančić bajs i Božica Stančić vokal .

Prvu svoju ploču broj: SY 1456 snimio je 18.11.1969. godine s pjesmama:

Svi se momci u jeseni žene (narodna)
Mjesečina divno sja (narodna)
Pjeva duet Božica i Ivo Stančić

Ansambl Veseli Jerovčani 1971. godine nastupio je na priredbi „Igrajte nam mužikaši na Bedekovčanskim jezerima, u sastavu: Silvestar Galić violina 1., Drago Brezovec violina 2., Stanko Stančić bugarija, Blaž Stančić cimbule, 5. Ivo Stančić bajs i Božica Stančić vokal.
Narodni ansambl ”Blaža Stančića” poslije ”Veseli Jerovčani” iz Jerovca okolica Ivanca bio je vrlo popularan širom Hrvatskog Zagorja. Svirali su na različitim priredbama, svadbama, zabavama, krstitkama i ostalim veselicama.

Drugu svoju ploču broj: EDK 5339 snimio je 05.03.1972. godine s pjesmama:

Ja prošetah kroz selo (B.i I.Stančić)
Svekrva me kune (S.Galić)
Bolesno mi leži (B.i I.Stančić)
Jerovečka polka (B.Stančić)
Pjeva duet Božica i Ivan Stančić

Treću svoju ploču broj: SY 22927 snimio je 28.08.1975. godine s pjesmama:

O, Marija (Blaž Stančić)
Ti si Zagorje moje (Mihael Severak-arr.Miroslav Gavrilović)
Pjeva: Ivan Stančić