TS Krijesnice iz Vinice

Tamburaški sastav Krijesnice iz Vinice – osnovan je 1994. Godine. Prvi nastup odrađen je u vrijeme Martinja; pa se 11.11.spominje kao rođendan Krijesnica. Tamburaški sastav Krijesnice do 1996 godine nastupa pod imenom Vinički tamburaši.

Već početkom 1995 na festivalu koji se održao u dvorcu Šaulovec TS Krijesnice ( tada još pod imenom Vinički tamburaši) pobjeđuju sa festivalu sa prvom nagradom publike.

U svojoj dugogodišnjoj povijesti osim brojnih fešta i gaža u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji i Švicarskoj; Krijesnice nastupaju na brojnim festivalima, radijskim i televizijskim emisijama.

Nastupi u televizijskim emisijama :

Lijepom našom Ivanec , Lijepom našom Cestica
Popevke i štikleci VTV-a ( Maruševec, Cestica……)
Desetak nastupa u emisiji Koktel VTV-a

Gostovanja u radijskim emisijama : Hrvatski radio 1 program, Hrvatski radio 2 program, Radio Varaždin, Radio Megaton, Radio Kaj, Radio 042, Radio Ptuj, Radio Ormož …..

Krijesnice nastupaju i na brojnim festivalima u Varaždinskoj, Krapinsko-zagorskoj i Međimurskoj županiji. Od 2001 – 2005 članovi Krijesnica nastupaju i na Festivalu Kajkavske popevke u Krapini sa Brankom Bek pod nazivom Ansambl Nikud Nikam.

Članovi krijesnice još nisu snimili vlastiti samostalni album , ali svima su poznati brojni hitovi : Romantika, Sveta Barbara……

Tamburaški sastav djeluje u sastavu :

Renato Rožmanić – bugarija
Miroslav Kelemenić – bas
Ivica Šaško   – prim
Ivica Kušinec   – brač
Slavko Cerjan –   brač i harmonika
Povremeno sa Krijesnicama nastupa i Anđelko Sedlar ( brač/truba).

Posjetite na s na :
https://hr-hr.facebook.com/public/Krijesnice-Tamburaška-Družina

Kontakt :
098/486-222Renato ;
098/607-941 Miro
mkelemenic@net.hr