PJESMA I TAMBURA 2005.

1. FESTIVAL TAMBURAŠKE GLAZBE PJESMA I TAMBURA
FESTIVALSKA DVORANA KRAPINA, 10.4.2005. U 20 h

11.travanj 2005.
ODRŽAN PRVI FESTIVAL «PJESMA I TAMBURA» – U organizaciji Udruge Kajscena i Radija Kaj sinoć je u krapinskoj Festivalskoj dvorani održan prvi festival tamburaške glazbe «Pjesma i tambura». Vokalni solisti i glazbeni sastavi s područja Hrvatskog zagorja i sjeverozapadne Hrvatske na festivalu su izveli 21 novu skladbu među kojima je publika u prepunoj dvorani odabrala svoje favorite, a stručno mišljenje, nagradivši tri skladbe, izrazio je i ocjenjivački sud. Prema odluci žirija, prvo je mjesto za skladbu «Zagorec» pripalo Rajku Suhodolčanu, Fakinima i Oktetu Kaj, drugo Adamu Končiću koji je također nastupio uz pratnju Fakina sa pjesmom «Gruda dedovine», dok je treće mjesto prema odluci žirija osvojila Marija Kralj sa skladbom «Sjena ljubavi». Prema ocjeni publike prvo je mjesto pripalo Adamu Končiću i Fakinima, za već spomenutu pjesmu «Gruda dedovine», drugo KUD-u Hruševac Kupljenski za skladbu «Tam gde su bregi», a treće Ivanu Bencu i Radobojskim tamburašima koji su se predstvaili sa pjesmom «Crvene ruže». Spomenimo da je ovaj festival pokrenut s ciljem da potakne i omogući stvaralaštvo autorima i izvođačima s našeg područja, budući da oni nemaju priliku za nastupe na drugim festivalima koji se održavaju u Hrvatskom zagorju, a pogotovo ne na onima izvan Zagorja. Sinoć izvedene skladbe ulaze u konkurenciju Hita Zagorja za 2005. godinu u kategoriji tamburaško violinske glazbe, organizator je izdao i nosač zvuka sa svim skladbama, a festival će se u dogledno vrijeme reprizirati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

U Festivalskoj dvorani u Krapini, u organizaciji Udruge Kajscena i Radija Kaj, u nedjelju 10. travnja 2005. godine, u 20 sati održat će se prvi zagorski tamburaški festival Pjesma i tambura. Organizatori su za izvedbu odabrali 21 skladbu od 33 pristigle na javni natječaj. Na festivalu će sudjelovati, u prvom redu vokalni solisti i glazbeni sastavi s područja Hrvatskog zagorja i sjeverozapadne Hrvatske. Naime, ovaj je festival pokrenut s ciljem da potakne i omogući stvaralaštvo autorima i izvođačima s našeg područja, budući da oni nemaju priliku za nastupe na drugim festivalima koji se održavaju u Hrvatskom zagorju, a pogotovo ne na onima izvan Zagorja.

Na festivalu Pjesma i tambura nastupit će: RENATA KOS, GORDANA IVANJEK i MLADEN HITREC, IVICA PEPELKO, HAUBIXI, IVAN BENC i RADOBOJSKI TAMBURAŠI, ADAM KONČIĆ i FAKINI, IVA RANOGAJEC, POP EXPRESS, MILI, RAJKO SUHODOLČAN, FAKINI i OKTET „KAJ“, ANDRIJA KOS, PODVINČANI, MARIJA KRALJ, JURAJ GALINA i PETKOVEČKI TAMBURAŠI, ZLATNE ŽICE, GRUPA PREMIUM, IVAN POVIJAČ, KUD HRUŠEVEC KUPLJENSKI, FAKINI, JURICA RUŽDJAK, te KRISTINA IVEKOVIĆ.

Budući je pristiglo mnogo kvalitetnih glazbenih ostvarenja, organizatori su odlučili najbolje statusno nagraditi. Po tri nagrade (1., 2. i 3.) dodijelit će žiri festivala Pjesma I tambura, posjetitelji u dvorani koji će glasovati na kuponima ulaznica, te slušatelji Radija Kaj koji će glasove pjesmama moći dati izravno u program.

Objavit će se i zajednički festivalski nosači zvuka CD I kazeta sa svim izabranim i izvedenim skladbama. Nosač zvuka će prirediti Udruga Kajscena. Radio Kaj će festival izravno prenositi u nedjelju 10. travnja 2005. godine s početkom u 20 sati.

Dragi prijatelji zagorske glazbe!

Ove godine, po prvi puta u Krapini će se održati festival tamburaških i violinskih izvođača pod nazivom “Pjesma i tambura 2005”. Želja je organizatora, da zajedno s našim popularnim zagorskim stvaraocima podare brojne lijepe, vesele i drage popevke uz koje će se ljudi rado družiti, a naše zagorske radijske postaje obogatiti svoje programe. Organizatori pozivaju stvaraoce – autore i izvođače da osmisle, stvore i izvedu nove zagorske hitove. Želja je organizatora da to budu ljubavne, rodoljubne i vesele pjesme, u kojima Zagorci neće sami sebe vrijeđati, već naprotiv, da se u tim pjesmama osjeti ponos i ljepota… Ovim jedinstvenim glazbenim događajm želimo zajedno s vama vratiti stari sjaj zagorskoj tamburaškoj glazbi. Kajscena, kao organizator, uz potporu Radija Kaj organizirat će festival i izdati pjesme na zajedničkom nosaču zvuka.

Finalne snimke smiju sadržavati isključivo akustične instrumente u kojima će dominantni instrumenti biti tamburica ili violina. Kao pratnja dopušteni su bas-gitara i bubnjevi.

Pobliže informacije moći će zainteresirani sastavi dobiti od predsjednika Organizacijskog odbora Borisa Pavlekovića (091 2107770) ili na web adresi www.kajscena.com

Radujemo se našem susretu i lijepim novim popevkicama.

Predsjednik Organizacijskog odbora
Boris Pavleković
REDOSLIJED NASTUPA:

koncic
1. KRISTINA IVEKOVIĆ – Za nas prekasno
(Robert Poljak, Robert Poljak, Davor Totović)
2. JURICA RUŽDJAK – Jesen trideseta
(Andrija Kos, Andrija Kos, Davor Totović)
3. FAKINI – Krvi sam bećarske
(Željko Vučković, Željko Vučković, Željko Vučković)
4. KUD HRUŠEVEC KUPLJENSKI – Tam gde su bregi
(Dražen Varga, Marina Karlović, Dražen Varga)
5.IVAN POVIJAČ – Trseku
(Ivan Povijač, Irena Herenčić, Stanko Radiković)
6. GRUPA PREMIUM – Moja ljubav stara
(Srećko Bačić, Srećko Bačić, Ivan Glavica)
7. ZLATNE ŽICE – Mala, malena
(Ivica Pepelko, Ivica Pepelko, Ivica Pepelko)
8. JURAJ GALINA I PETKOVEČKI TAMBURAŠI – Prvi pogled ljubavi
(Robert Poljak, Robert Poljak, Davor Totović )
9. MARIJA KRALJ – Sjena ljubavi
(Ivica Hršak Belko, Ivica Hršak Belko, Zoran Jakunić)
10. PODVINČANI – Neka bog ti kaže
(Vlado Blagec, Vlado Blagec, Davor Totović)
11. ANDRIJA KOS – Zaboravit nije lako
(Andrija Kos, Andrija Kos, Davor Totović)
12. RAJKO SUHODOLČAN, FAKINI I OKTET „KAJ“ H/S – Zagorec
(Rajko Suhodolčan, Rajko Suhodolčan, Darko Berović)
13. MILI – Navek te se zmislim
(Milica Korpar, Milica Korpar, Tomi Valenko)
14. POP EXPRESS – Umirem za tobom
(Vlado Blagec, Vlado Blagec, Davor Totović)
15. IVA RANOGAJEC – Uvijek ću te voljeti
(Vlado Blagec, Robert Poljak, Davor Totović)
16. ADAM KONČIĆ I FAKINI – Gruda dedovine
(Željko Vučković, Željko Vučković, Adam Končić/Fakini)
17.IVAN BENC & RADOBOJSKI TAMBURAŠI – Crvene ruže
(Ivan Benc, Ivan Benc, Ivan Benc/Robert Mikša)
18. HAUBIXI – Pri naše kleti
(Vlado Blagec, Vlado Blagec, Davor Totović)
19. IVICA PEPELKO – Nije život čaša vina
(Ivica Pepelko, Ivica Pepelko, Davor Totović)
20. GORDANA IVANJEK I MLADEN HITREC – Kad se duše rastaju
(Vlado Blagec, Vlado Blagec, Davor Totović)
21.RENATA KOS – Ti si ljubav mojega života
(Ivica Pepelko, Ivica Pepelko, Darko Berović)

U organizaciji Udruge Kajscena i Radija Kaj u krapinskoj Festivalskoj dvorani održan prvi festival tamburaške glazbe «Pjesma i tambura». Vokalni solisti i glazbeni sastavi s područja Hrvatskog zagorja i sjeverozapadne Hrvatske na festivalu su izveli 21 novu skladbu među kojima je publika u prepunoj dvorani odabrala svoje favorite, a stručno mišljenje, nagradivši tri skladbe, izrazio je i ocjenjivački sud.

2005pit

PREMA OCJENI ŽIRIJA:
1. RAJKO SUHODOLČAN, FAKINI I KAJ – Zagorec
2. ADAM KONČIĆ – Gruda dedovine
3. MARIJA KRALJ – Sjena ljubavi

PREMA OCJENI PUBLIKE:
1. ADAM KONČIĆ – Gruda dedovine
2. KUD HRUŠEVAC KUPLJENSKI – Tam gde su bregi
3. IVAN BENC I RADOBOJSKI TAMBURAŠI – Crvene ruže

Sve izvedene skladbe na festivalu ulaze u konkurenciju Hita Zagorja za 2005. godinu u kategoriji tamburaško violinske glazbe.

RAJKO SUHODOLČAN, IVAN BENC, RADOBOJSKI TAMBURAŠI MARIJA KRALJ

kudkh

NATJEČAJ

Organizacijski odbor festivala “Pjesma i tambura 2005”. raspisuje natječaj za originalne skladbe zagorskih solista, i malih tamburaških i violinskih sastava, koje će biti izvedene u organizaciji Kajscene u festivalskoj dvorani u Krapini u nedjelju 10. travnja 2005. godine na glazbenom festivalu

“Pjesma i tambura 2005”

Izvest će se skladbe koje će organizatori odabrati među pristiglima na ovaj natječaj.
Skladbi trebaju biti
– u duhu zagorskog narodnog stvaralaštva
– u tekstu poželjni elementi kajkavskog
– trajanje pjesme do 3 minute
– na festivalu će svaki sastav uživo izvesti svoju pjesmu, a soliste će pratiti tamburaški orkestar Radija Kaj
– autori i izvođači odriču se autorskih prava za izvođenje na festivalu, za radio i TV prijenos-snimku, te za zajednički festivalski nosač zvuka i slike, a sva ostala autorska prava autori i izvođači zadržavaju.

Način prijavljivanja:
1. Gotove snimke skladbi, ili i demo snimku s tekstom u prilogu i (po mogućnosti notni zapis) s podacima o autorima glazbe, teksta i aranžmana i imenima izvođača poslati do 30. siječnja 2005. na adresu: Radio Kaj, (za festival) p.p.36, 49000 Krapina. Obavezno priložiti kontakt telefon.

2. Pristigle pjesme pregledat će i preslušati Organizator i odabrati repertoar za festival.

3. Troškove snimanja u studiju pjesama koje su odabrane za festival snosit će izvođači, a snimanje mora biti završeno do 15.3.2005.

4. Svaki se izvođač obavezuje na jedan besplatni nastup za Radio Kaj.

Dodatne Informacije telefonom na broj 0912107770.
Predsjednik Organizacijskog odbora
Boris Pavleković