Kajkavci u Lisinskom 2016.

ZAGREB – Radio Kaj je još jednom okupio popularne kajkavske izvođače na koncertu u Velikoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, ovu nedjelju 20. ožujka 2016. godine. Ovaj put, uz Radio Kaj, na koncertu Kajkavci u Lisinskom, nastupili su Adam Končić, Ivica Pepelko, Gabrijela Hrženjak, ženski vokalni sastav Kirjales, te glazbeni sastavi Fakini i Zagorski mušketiri. Pjesme Ivice Pepelka i Ladislava Prežigala govorio je glumac Adam Končić, ravnatelj zagrebačkog kazališta Komedija. Održana je i vrhunska modna revija Kotke iz Krapine, najveće zagorske tekstilne tvrtke.

Inače, prvi koncert kajkavskih izvođača Radio Kaj je organizirao 6. ožujka 2005. godine. Koncert Kajkavci u Lisinskom bio je 27. po redu na u kojemu su izvođene brojne kajkavske pjesme i tako nastavljeno njegovanje kajkavske glazbene tradicije.

Na pozornici u Lisinskom, u organizaciji Radija Kaj, proteklih deset godina, nastupilo je više od dvije tisuće izvođača, koji su izveli više od 800 pjesama, a programe u Lisinskom pratilo je više od 40 tisuća posjetitelja. Grad Zagreb, kao pokrovitelj, gradonačelnik Milan Bandić kao domaćin, a Radio Kaj kao organizator i promotor, zajedno s tisućama autora i izvođača, stalno doprinose međusobnom druženju sugrađana, ali i potiču glazbeno stvaralaštvo na kajkavskom.