Optimisti

Glazbeni sastav OPTIMISTI osnovan je još davne 1987. godine u Desiniću i od tada kontinuirano djeluje pa se tako ubraja među zagorske sastave s najduljom tradicijom. Nastupamo na festivalima, sviramo zabave, veselice, gaže i ono što posebno ističemo i na što se posebno baziramo su svadbe. Svojim bogatim repertoarom koji obuhvaća širok spektar domaće zabavne i rock glazbe, puno zagorskih pjesama pa sve do slovenskih polki i valcera znamo se prilagoditi gostima svih uzrasta.

Glazbeni sastav OPTIMISTI osnovan je još davne 1987. godine u Desiniću i od tada kontinuirano djeluje pa se tako ubraja među zagorske sastave s najduljom tradicijom. U prvoj postavi sastava nastupali su Darko Slonjšak, Marijan Krivec, Boris Jurički, Ivica Jazbec, Ivan Karažija i Slavko Šlogar. Zanimljivo je da su tadašnji osnivači sastava kao i svi njegovi današnji članovi Desinićani pa se tako i ime sastava OPTIMISTI veže uz Desinić. Sastav je dugi niz godina vodio Ivica Jazbec, no njegovom smrću Optimiste dalje nastavljaju voditi braća Ivica i Srećko Šlogar.

U današnjem sastavu sviraju: Anđelko Hlupić – truba, Zdravko Šlogar – gitara, bariton i vokal, Ivica Šlogar – harmonika, klavijature i vokal, Srećko Šlogar – klarinet, saksofon i vokal i za svadbene prigode Zdenko Horvat – bariton. OPTIMISTI su do sada izdali jednu kasetu, a 2009. i naš prvi CD kojim smo obilježili 22 godine rada i postojanja sastava i naših 10 godina sviranja.

Na albumu se predstavljamo autorskim pjesmama za koje tekst, glazbu i aranžman pišu sami članovi sastava. OPTIMISTI redovito nastupaju na zagorskim festivalima, a posebno ističemo festival „Igrajte nam mužikaši“ na kojem smo u zadnjih nekoliko godina redovito osvajali nagrade posjetitelja. Naša pjesma „Gledam mladi mjesec“ proglašena je Hitom Zagorja za 2006. godinu. S pjesmom “Rastanak” smo 2008. godine osvojili prvu nagradu posjetitelja na festivalu u Bedekovčini, a osim nje vrlo su rado slušane i naše pjesme „Zagorski Don Juan“, „Dok jorgovan cvate“, „Zagorska mati“, „Muzikaš“, „Jedna je djevojka“, „Stara fora“, od kojih su neke postale pravi hitovi posebno na radiju Kaj i Zabok.

Osim festivalskih nastupa sviramo zabave, veselice, gaže i ono što posebno ističemo i na što se posebno baziramo su svadbe – mi smo jedan od sastava koji svira najviše svadbi u Zagorju. Svojim bogatim repertoarom koji obuhvaća širok spektar domaće zabavne i rock glazbe, puno zagorskih pjesama pa sve do slovenskih polki i valcera znamo se prilagoditi gostima svih uzrasta.

Članovi sastava:

SREĆKO ŠLOGAR, Klarinet, saksofon, vokal
Rođen 4.11.1977. Živi u Desiniću
Tel.: 091/543-3456

IVICA ŠLOGAR, Harmonika, klavijature, vokal
Rođen 5.11.1976. Živi u Desiniću
Tel.: 091/565-3176

ANĐELKO HLUPIĆ, Truba
Rođen 22.1.1982. Živi u Desiniću
Tel.: 091/539-2849

ZDRAVKO ŠLOGAR, Gitara, bariton, vokal
Rođen 7.11.1992., Živi u Desiniću
Tel.: 095/505-8889

Kontakt:
OPTIMISTI
Dubravica 6
49216 Desinić

E-mail: srecko.slogar@yahoo.com
Mobitel: 0915433456

www.optimisti.eu