Noćni zov

NOĆNI ZOV

Ansambl NOĆNI ZOV, bio je vrlo popularan u razdoblju od 1979-1991 godine, najviše uspjeha postigli su u Bedekovčini na festivalu IGRAJTE NAM MUŽIKAŠI i to: 23.06.1985. gdje su osvojili 2. nagradu publike sa pjesmom BREZA koja je još i dan danas rado slušana pjesma na radio postajama, 1986. godine također su osvojili 2. nagradu publike sa pjesmom JOŠ JEMPUT BI KUŠNUT TE ŠTEL, a 1987. godine osvojili su treće mjesto publike sa pjesmom ZAZIBALE BI SE VRBE VSE”.

Godine 1988. ansambl NOĆNI ZOV nastupao je na otvaranju KRAPINSKOG FESTIVALA. 1985. godine bili su časopisu “VIKEND” što je tada bio rijedak slučaj za naše zagorske ansamble. Najpoznatije pjesme ansambala NOĆNI ZOV su: OSTAVLJAŠ ME, POLKA MEDENA NOĆ, ŽENIL SE BOM, OJ, MILENA BISERNA, ZBOGOM BRAJDE, SIM PAK TAM, OVA NOĆ NAM SRCA SPAJA. Većina ovih pjesama snimano je tada na “RADIO ZABOKU”, pa svojom kvalitetom slabo zvuče. Dečki u svoje vrijeme najviše su svirali svadbe, krstitke, domaće zabave itd.

Često su nastupali u mjestima: Podrute, Križevci, Čazma, Zagreb, Ljubeščica, Međimurje, Prilikom razgovora sa gospodinom Ivanom Čavec posebno nam je naglasio da se najbolje sjeća nastupa u Crnoj Gori, negdje u blizini Podgorice gdje su bili dobro prihvaćeni kao Zagorski ansambl, nastupali su i u našoj susjednoj Sloveniju i to u Mariboru, Šentilju, Tolminu iz Slovenije još i danas nose lijepo sjećanje.

Članovi tog popularnog ansambla bili su: EDO HORVAT koji je svirao harmoniku, IVAN ČAVEC svirao je trubu, SLAVKO ŠTABA svirao je bariton, JOSIP ŠTABA svirao je ritam gitaru, IVAN RIČKO svirao je bubnjeve i FRANJO KOCMAN koji je svirao klarinet. Ansambl NOĆNI ZOV više ne djeluje, danas njihova djeca članovi su popularnih zagorskih ansambla.