NIKAD SKUPA iz Budiščine i Podruta

Ansambl ¨Nikad skupa¨ iz Podruta i Budinščine osnovan je 1987. godine. Osnovao ga je Božidar Bukal gitarista vokalni solista i kantautor, koji je bio vođa ansambla. Ansambl je bio vrlo popularni u razdoblju od 1987. do 1993. godine, na čitavom zagorskom području, a i šire, kada su i snimili svoj jedini MC album.

Članovi ansambla bili su: Božidar Bukal gitara, vokal, Josip Mešnjak bas, bariton, vokal, Stjepan Salaj truba, Franjo Babić harmonika, klavijature, Vlado Babić klarinet, saksofon, Franjo Kranjec bubnjevi.

Svoj jedini album, pod nazivom ¨Navek z vami¨, izdali su na maloj kazeti broj: KS4-499, 1987 godine, a reizdanje na MC 811 i CD 811 sa slijedećim pjesmama:

Najsrečniji tu sem ja (M.Cvrk-arr. V.Čaklec)
Jezero stoji i sad (B.Bukal-I.Veble-B.Bukal)
Marija je zaljubljena (B.Bukal M.Cvrk-M.Cvrk)
Zagorje moje ljubljeno (B.Bukal-I.Veble-B.Bukal)
Vinček naš (M.Cvrk)
Ankine oči (M.Cvrk)
Na svijetu je samo jedna (B.Bukal-B.Zeljak.M.Cvrk)
Deda voli baku (M.Cvrk-S-Margetić-M.Cvrk)
Kak vure tak dani (B.Bukal)
Primite je vu naš dom (M.Cvrk)

Ansambl ¨Nikad skupa¨ tri puta je nastupio na priredbi ”Igrajte nam mužikaši” u Bedekovčini. Prvi su put nastupili 22.06.1986. godine s pjesmama: Pustite me da je sanjam (B.Bukal) i Martinova polka (B.Bukal). Drugi put 21.06.1987. godine s pjesmama: Najsrečniji tu sem ja (M.Cvrk-arr.V.Čaklec) izdane na MC CAY 1994, i Jezero stoji i sad. Posljednji put su nastupili 18.06.1989. godine s pjesmama: Lijepa domovino moja (B.Bukal) i Za ženu je kuhača (B.Bukal).

Ansambl ¨Nikad skupa¨ bio je vrlo popularan širom Hrvatskog Zagorja i Slovenije. Svirali su i nastupali na različitim priredbama, svadbama, zabavama, krstitkama i ostalim veselicama.
Podaci: Božidar Bukal, 10.10.2006. godine

Izvor podataka:
Josip Jurinjak, www.muzikasi.eu
e-mail: josip.jurinjak@vz.t-com.hr