IVICA PEPELKO

IVICA PEPELKO – Jedan od svakako najpoznatijih i najplodnijih zagorskih skladatelja i tekstopisaca, te kantautora na polju lakih nota. Osnivač i član legendarnog sastav «LEPI DEČKI», koji je među prvima Zagorje proslavio i izvan granica Lijepe Naše. Podario je Zagorju preko 260 u pravilu popularnih skladbi snimljenih na nosačima zvuka, a koje uz njega izvode gotovo svi najpoznatiji zagorski solisti i sastavi. Čitav život posvetio je veličanju Zagorja i kajkavštine. Učesnik mnogih glazbenih festivala i jedan od najnagrađivanijih autora.

KRAPINA – Velikim koncertom “35 let s popevkom za Zagorje” poznati zagorski umjetnik Ivica Pepelko u Festivalskoj dvorani u Krapini 7.11.2004. obilježio je 35 godina kontinuiranog glazbenog djelovanja i prisustva na estradnoj sceni. Uz Ivicu Pepelka nastupili su: Iva Ranogajec, Ilirci, Irena Kušec-Kovinčić, Mladen Hitrec, Adam Končić, Sunčica Ištuk, Jadran Dogan, Fiole, Radobojski tamburaši, Ivan Benc, Fiškali, Renata Kos, Rajzeri, Podvinčani, Varaždinke, Zlatne žice. Pod pokroviteljstvom Grada Krapine koncert je organizirala Udruga Kajscena, pod medijskim pokroviteljstvom Radija Kaj i Radija Zabok, a direktor Radija Kaj Drago Gradečak Ivici Pepelku uručio je Plaketu za njegov glazbeni jubilej. Od 260 snimljenih pjesama koje je u minulih 35 godina Pepelko napisao i skladao za razne izvođače, na festivalskoj pozornici u Krapini izvedeno je 13 u interpretaciji samoga autora i gostiju. Tehnička realizacija programa: Tomislav Ptičar, Nino Živičnjak, Damir Horvat, uz tehničko vodstvo Marija Inkreta. Rasvjeta Hot music shop. Program je odradio popularni voditeljski dvojac Radija Kaj Karmen Špiranec i Velimir Čajko. Koncert je izravno prenosio Radio Kaj.

«DAL SE ZMISLIŠ» U FESTIVALKOJ DVORANI U KRAPINI – Pred punom Festivalskom dvoranom u Krapini proteklog je vikenda predstavljen novi nosač zvuka «Dal se zmisliš» popularnog, umjetnika Ivice Pepelka, nastao uz glazbenu podršku tamburaškog sastava «Zlatne žice» i ženske vokalne skupine «Kajda». Publiku su oduševile izvedbe pjesama «Dal se zmisliš», «Da su meni krila labuda», «Kad provceta lipa stara», «Veronika», «On nam je život dal», «Fala ti Bože za ovaj dan», «Katarina», «Pijte pajdaši», «Kada dođe mjesec maj» i «Ti si moja ljubav jedina». Potom su u dodatku Ivica Pepelko, Zlatne žice i Kajda odsvirali još nekoliko svojih popularnih pjesama, među kojima i najnoviju, vjerojatno veliki hit, pjesmu «Ti si moja ljubav tajna» s kojom će se Ivica Pepelko i Renata Kos predstaviti na festivalu u Pitomači. Na prirebi «Dal se zmisliš» nastupili su i brojni glazbeni gosti Varaždinski tamburaši, Podvinčani, Iva Ranogajec i Marija Kralj, te pjesnikinja iz Ludbrega Irena Herenčić. Priredba je održana uz potporu Radija Kaj i Pučkog otvorenog učilišta Krapina.