Igrajte nam mužikaši 2022.

BEDEKOVČINA – Festivalom Igrajte nam mužikaši, na Bedekovčanskim jezerima završilo je u nedjelju, 03. srpnja 2022. godine, trodnevno događanje u znaku poznatih zagorskih manifestacija. Naime, 01. srpnja na popularnim bedekovčanskim Bajerima održan je 54. Sajam i izložba zagorskih vina, a 02. srpnja 13. Štruklijada. Na ovogodišnjem 54. po redu Festivalu Igrajte nam mužikaši izvedeno je 18. novih skladbi. U kategoriji slušatelja Zagorskog radija treće mjesto osvojila je skladba Fajrunt uz izvedbi Zlatka Deveničara s osvojenih 125 glasova, drugo mjesto skladba Čovek z ovog kraja u izvedbi Radovana Kunovića s osvojenih 145 glasova, a prvo mjesto osvojila je skladba Tuđina u izvedbi Zagorskih dečkov s osvojenih 148 glasova. Treća nagrada festivalskog žirija pripala je skladbi Uspomene koju su izveli Zvonimir Gažić i Željko Grozaj, druga nagrada pripala je skladbi Čekam te, u izvedbi Zlatnih Kristala, a prvu nagradu festivalskog žirija osvojila je skladba Pravi Prijatelji,a izveli su je Zvuci Zagorja. Festivalski žiri je bio u sastavu prof. Ivana Tomašković, prof. Katarina Lončar i direktor Zagorskog radija i predsjednik Udruge Kajscena Boris Pavleković. Pobjednicima u kategoriji slušatelja Zagorskog radija, uručio je predsjednik Udruge Kajscena i direktor Zagorskog radija Boris Pavleković, nagrade festivalskog žirija uručili su direktor Radija Kaj Drago Gradečak, načelnik općine Bedekovčina Darko Ban i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. Župan Kolar je čestitao svim nagrađenima naglasivši kako je ovogodišnji festival, obzirom na iznimno kvalitetne skladbe, ali veliki interes publike, pokazao kako glazba Hrvatskog zagorja ima svijetlu budućnost. – U ova tri dana Bedekovčanska jezera posjetilo je više od 15 tisuća ljudi koji su imali prilike uživati u našim najboljim vinima, nadaleko poznatim zagorskim  štruklima te za kraj uživati u domaćoj popevki. To je najbolji pokazatelj da smo bili na pravom putu kada smo odlučili objediniti sve tri manifestacije te ih održati u jednom vikendu na ovoj prekrasnoj lokaciji, rekao je župan Kolar. Organizatori Festivala bili su Krapinsko-zagorska županija, Općina Bedekovčina i Radio Kaj još jednom su pokazali koliko je važno združiti prirodne vrednote, tradiciju i modernu prezentaciju, budući da su u priređenim manifestacijama uživali brojni posjetitelji. Suorganizatori su Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije, Turistička zajednica Područja Srce Zagorja i Udruga KAJscena, a medijski pokrovitelji Zagorski radio i Radio Kaj.

Nastupali su:

1.ANJA ZAGORKA JUG – Puca domaća
   (Anja Zagorka Jug – Anja Zagorka Jug – Mario Plantak)
2.BOŽIDAR MEŠTROVIĆ I GRUPA FRESH– V najljepšem kraju
    (Mario Plantak – Božek Meštrović – Mario Plantak)
3.BOŽO PUSTAJEC I DRAGO SASTIĆ ex BAKUSDenes si gore , zutra si dole
   (Božo Pustajec/Josip Pokupec – Božo Pustajec – Josip Pokupec)
4.ČRLENI LAJBEKI – Na našem brijegu
    (Rudolf Kraljić – Rudolf Kraljić – Davor Totović)
5.GRUPA TORNADO – Mehaničar
     (Josip Pokupec – Josip Pokupec/Senka Seljan – Josip Pokupec)
6.IRENA GRDEN – Nogice
   (Irena Grdena – Irena Grden – Mario Plantak)
7.KVARTET STUBAKI – Predehnite dečki
    (Željko Grozaj – Đurđica Zrinščak – Željko Grozaj)
8.NENAD FLEGAR – Molitva za Zagorje
      (Nenad flegar – Nenad Flegar – Davor Totović)
9.RADOVAN KUNOVIĆ – Čovek z ovoga kraja
      (Radovan Kunović – Radovan Kunović – Davor Totović)
10.VERONIKA JAMBREK – Pozabila te ne bum
      (Andrija Kos – Andrija Kos – Mario Plantak)
11.ZAGORSKI DEČKI – Tuđina
     (Josip Salatko – Josip Salatko – Josip Pokupec)
12.ZVONKO SPAJIĆ SPAJKI – Doletel ti bum
     (Zvonko Spajić Spajki – Zvonko Spajić Spajki – Josip Pokupec)
13.ZVONIMIR GAŽIĆ I ŽELJKO GROZAJ – Uspomene
     (Zvonimir Gažić – Tanja Brlečić – Toni Eterović)
14.ZLATKO DEVENIČAR – Fajrunt
(Zlatko Deveničar – Maksimilian Herceg – Davor Totović)
15.ZLATNI KRISTALI – Čekam te
     (Damir Kovačićek – Damir Kovačićek – Bojan Lugarić )
16.ZVUCI ZAGORJA – Pravi prijatelj
     (Davorin Vukmanić – Davorin Vukmanić – Zvuci Zagorja)


Festivalski Organizacijski odbor raspisuje natječaj za nove skladbe koje će biti izvedene na 54. zagorskom glazbenom festivalu

“IGRAJTE NAM MUŽIKAŠI – BEDEKOVČINA 2022”

Glazbeni sastavi i solisti uz pratnju sastava po vlastitom angažmanu izvest će uživo na festivalu, u nedjelju 3. srpnja 2022. godine, skladbe koje će Festivalski žiri odabrati među pristiglima na ovaj natječaj.

Skladbe moraju biti:
– u duhu zagorskog narodnog melosa
– u ritmu polke ili valcera
– tekst kajkavski (ili s elementima kajkavskog)
– trajanje pjesme do 3,30 minuta
– autori i izvođači odriču se autorskih prava za izvođenje na festivalu, za radio i TV prijenos-snimku, te za zajednički festivalski nosač zvuka i slike, a sva ostala autorska prava autori i izvođači zadržavaju.

Način prijavljivanja:

1. Tekst pjesme i gotovu snimku s podacima o autorima glazbe, teksta i aranžmana i imenima izvođača potrebno je poslati do 10. lipnja 2022. godine na adresu Općina Bedekovčina, Trg Ante Starčevića 4, 49221 Bedekovčina ili putem e-maila na igrajtenammuzikasi@bedekovcina.hr.

2. Pristigle pjesme pregledat će i preslušati Festivalski žiri te odabrati repertoar za festival.

3. Troškove snimanja glazbenih brojeva koji su odabrani za festival, sufinancirat će Organizator (do iznosa 1.500,00 kn).

Informacije na www.kajscena.hr ili telefonom na broj 091/210 7770.