Igrajte nam mužikaši 2020.

Veronika Jambrek i Mario Plantak pobjednici su festivala Igrajte nam mužikaši Bedekovčina 2020. godine, objavljeno je u nedjelju 29. studenoga 2020. godine, u izravnom prijenosu na Radiju Kaj i Zagorskom radiju

Najbolje skladbe iz užeg izbora organizatora festivala Igrajte nam mužikaši Bedekovčina 2020., 52. po redu, ljubitelji zagorske glazbe su imali priliku slušati u nedjelju 29. studenoga 2020. godine na Radiju Kaj i Zagorskom radiju, a predsjednik organizacijskog odbora Darko Ban, vjeruje da će se idući festival moći održati 6. lipnja 2021. godine, ponovno uz jezera u Bedekovčini, pred nekoliko tisuća posjetitelja, kao i proteklih godina.

Skladba Dojdi mi, autora Marija Plantaka i Matije Krizmanića, u izvedbi Marija Plantaka , osvojila je prvo mjesto, po ocjeni festivalskog žirija u sastavu Ivana Tomašković, predsjednica, Ivan Benc i Boris Pavleković. Druga je skladba Igrajte nam mužikaši Zlatka Deveničara, Milana Maksimilijan Hercega i Davora Totovića u izvedbi Zlatka Deveničara, a treća je Ljubav na jezeru Andrije Kosa i Davora Totovića u izvedbi Veronike Jambrek.

Na temelju 540 glasova slušatelja Zagorskog radija, prvu nagradu osvojila je skladba Andrije Kosa i Davora Totovića  Ljubav na jezeru, koju je otpjevala Veronika Jambrek. Druga nagrada je za pjesmu Zagorje naše, Darka Krušelja i Danijela Krajačića u izvedbi Vikendaša, a treća Igrajte  nam mužikaši čiji su autori Zlatko Deveničar, Milan Maksimilijan Herceg i Davor Totović, a pjesmu je izveo Zlatko Deveničar.

Organizatori festivala Igrajte nam mužikaši su Krapinsko-zagorska županija, Općina Bedekovčina i Radio Kaj, a suorganizatori TZ Krapinsko-zagorske županije, TZ područja Srce Zagorja i Udruga KAJscena, a medijski pokrovitelj je Zagorski radio.

52. festival
IGRAJTE NAM MUŽIKAŠI 2020

1.MARIO PLANTAK – Dojdi mi  3:46
(Mario Plantak – Matija Krizmanić – Mario Plantak)
2.IRENA GRDEN – Čuvaj mi kćeri Zagorje  3:15
(Irena Grden – Irena Grden – Mario Plantak)
3.BOŽEK MEŠTROVIĆ – Se lijepo v življenju 3:36
(Daniel Krajačić – Andrija Kos – Daniel Krajacic)
4.ZLATKO DEVENIČAR – Igrajte nam mužikaši  3:17
(Zlatko Deveničar – Milan Maksimilijan Herceg – Davor Totović)
5.ŽELJKO KOKORIĆ – Kušleca dva  3:19
(Željko Kokorić – Željko Kokorić – Mario Plantak)
6.VERONIKA JAMBREK – Ljubav na jezeru 3:25
(Andrija Kos – Andrija Kos – Davor Totović)
7.VIKENDAŠI – Zagorje naše 2:37
(Darko Krušelj – Darko Krušelj – Danijel Krajačić)
8.ZVONKO GAŽIĆ – Vumiraju klijeti 3:34
(Tomislav Radić – Leonardo Čeči Baksa – Tomislav Radić)
9.NATALIJA ZRINSKI – Tu je tvoja zemlja 3:26
(Tomislav Radić – Leonardo Čeči Baksa – Tomislav Radić)


Festival Igrajte nam mužikaši, 52. po redu, održat će se u nedjelju 29. studenoga 2020. godine, a široj javnosti bit će dostupan od 20 sati istodobno u programu Zagorskog radija i Radija Kaj. Izvedbom najboljih skladbi, koje je odabrao za ovogodišnji festival organizacijski odbor, pod predsjedanjem načelnika Općine Bedekovčina Darka Bana, nastavlja se pola stoljeća duga tradicija narodnih glazbenih svečanosti uz jezera u Bedekovčini. Organizatori i ovogodišnjeg festivala su Krapinsko-zagorska županija, Općina Bedekovčina i Radio Kaj. Suorganizatori su TZ Krapinsko-zagorske županije, TZ područja Srce Zagorja i Udruga KAJscena, a medijski pokrovitelj Zagorski radio.

Skladbe će odslušati tročlani festivalski žiri u sastavu Ivana Tomašković, predsjednica, Ivan Benc i Boris Pavleković te dodijeliti tri statusne nagrade skladbama ovogodišnjeg festivala. Od 23. do 27. studenoga u programu Zagorskog radija slušatelji imaju priliku glasati za pjesme koje im se najviše sviđaju te će onima s najvećim brojem glasova slušatelja dodijeliti tri statusne nagrade. Glasove na Zagorskom radiju primaju Željka Tuđa i Darko Fiket.

Za finalnu izvedbu ovogodišnjeg festivala odabrani su izvođači sa skladbama: Mario Plantak- Dojdi mi, Irena Grden – Čuvaj mi kćeri Zagorje, Božek Meštrović – Se lijepo v življenju, Zlatko Deveničar – Igrajte nam mužikaši, Željko Kokorić – Kušleca dva, Veronika Jambrek – Ljubav na jezeru, Vikendaši – Zagorje naše, Zvonko Gažić – Vumiraju klijeti i Natalija Zrinski – Tu je tvoja zemlja. Izvođače će pratiti popularni F band. Uz izvedbe skladbi popularna voditeljica Radija Kaj Gordana Tepuš razgovarat će sa svim pjevačima sudionicima, ali i organizatorima festivala Igrajte nam mužikaši.

Više od pola stoljeća Festival Igrajte nam mužikaši okuplja zagorske narodno-zabavne sastave i soliste te je zbog dugovječnosti i popularnosti stekao epitet najdugovječnije i najpopularnije glazbene manifestacije Hrvatskog zagorja.


Organizacijski odbor 52. festivala „Igrajte nam mužikaši“, raspisuje natječaj za nove skladbe koje će biti izvedene uživo u nedjelju 31. svibnja 2020. godine na jezerima u Bedekovčini na glazbenom festivalu

“IGRAJTE NAM MUŽIKAŠI 2020”

Glazbeni sastavi i solisti uz festivalski orkestar izvest će skladbe koje će Stručni žiri Organizacijskog odbora odabrati među pristiglima na ovaj natječaj.

Skladbe moraju biti:
– u duhu zagorskog narodnog melosa
– u ritmu polke ili valcera
– tekst kajkavski (ili s elementima kajkavskog)
– trajanje pjesme do 3,30 minuta
– autori i izvođači odriču se autorskih prava za izvođenje na festivalu, za radio i TV prijenos-snimku, te za zajednički festivalski nosač zvuka i slike, a sva ostala autorska prava autori i izvođači zadržavaju.

Način prijavljivanja:

1. Tekst pjesme i radnu snimku s podacima o autorima glazbe, teksta i aranžmana i imenima izvođača
poslati do 10. travnja 2020. godine na adresu Općina Bedekovčina,
Trg Ante Starčevića 4, 49221 Bedekovčina
ili putem e-maila na igrajtenammuzikasi@bedekovcina.hr.

2. Pristigle pjesme pregledat će i preslušati Stručni žiri te odabrati repertoar za festival.

3. Troškove snimanja glazbenih brojeva koji su odabrani za festival,
sufinancirat će Organizator (do iznosa 1.500,00 kn).
Snimanje mora biti završeno najkasnije do 08. svibnja 2020, a Organizatori će
11. svibnja 2020. objaviti i predstaviti putem svojih web stranica sve konačno odabrane skladbe prema odluci Stručnog žirija.

Informacije na www.kajscena.hr ili telefonom na broj 049/213963.