HIT ZAGORJA 2005.

HIT ZAGORJA 2005.
Festivalska dvorana u Krapini NEDJELJA, 26. VELJAČE 2006. U 19 SATI

27.veljača 2006.
MEĐU 21 SKLADBOM ODABRANI HITOVI ZAGORJA ZA 2005. GODINU – Posjetioci u prepunoj Festivalskoj dvorani u Krapini sinoć su među 21 pjesmom odabrali Hitove Zagorja za 2005. godinu. U kategoriji zabavne glazbe prestižnu titulu Hita Zagorja za 2005. godinu osvojio je za svoju autorsku pjesmu «Žao mi je» Andrija Kos u pratnji Duša banda. U kategoriji tamburaške glazbe prošlogodišnjim Hitom Zagorja proglašena je skladba Ivana Benca «Crvene ruže», koju je autor izveo uz pratnju Radobojskih tamburaša, dok je među narodno-zabavnim pjesmama titulu Hita Zagorja osvojila pjesma Starih znanaca «Na rastanku», autora Andrije Kosa. Podsjetimo u konkurenciji za izbor Hita Zagorja bilo je ukupno 67 skladbi izvedenih na prošlogodišnjim festivalima zabavne glazbe «Pjesmom do srca», tamburaško-violinske «Pjesma i tambura» te festivala narodno-zabavne glazbe «Igrajte nam mužikaši». Slušatelji Radija Kaj, za javno izvođenje na sinoćnoj priredbi glasovanjem u dnevnom programu odabrali su 21 pjesmu, odnosno po sedam u svakoj kategoriji, a posjetioci u dvorani glasovali su za Hit Zagorja.

17.veljača 2006.
21 PJESMA U KONKURENCIJI ZA «HIT ZAGORJA» 2005. – U nedjelju, 26. veljače posjetitelji u Festivalskoj dvorani u Krapini na priredbi koju zajednički organiziraju Radio Kaj i Kajscena odabrat će Hit Zagorja za 2005. godinu. Riječ je o projektu za promociju zagorske glazbe i glazbenog stvaralaštva, promociju Hrvatskog zagorja uopće, koji se održava drugu godinu za redom. U konkurenciju za Hit Zagorja ušle su pjesme prošlogodišnjih festivala; narodno-zabavne glazbe «Igrajte nam mužikaši», finalne večeri festivala zabavne glazbe «Pjesmom do srca» te festivala tamburaške glazbe «Pjesma i tambura». Za ukupno 67 skladbi, podijeljenih u tri kategorije, glasali su slušatelji Radija Kaj. Primljeno je ukupno 1350 glasova, a slušatelji su odabrali 21 finalista. Na priredbi će tako u svakoj kategoriji nastupiti po sedam izvođača, kojima su slušatelji podarili najviše svojih glasova. Izbor pjesme festivala – Hita Zagorja za 2005. godinu prepušten je odabiru posjetitelja u Festivalskoj dvorani na priredbi koja će se održati u Krapini 26. veljače s početkom u 19,00 sati. Kao i prošle godine, odabrat će se najpopularnije skladbe u tri kategorije: najpopularnija pjesma u izvedbi narodno-zabavnih sastava, koji su nastupili na festivalu u Bedekovčini 2005. godine, najpopularnija zabavna pjesma izvedena na finalnoj večeri festivala zabavne glazbe «Pjesmom do srca» 2005. godine te najpopularnija tamburaško-violinska pjesma izvedena na festivalu «Pjesma i tambura» 2005. godine. Među ukupno 67 pjesama slušatelji Radija Kaj odabrali su 21 finalista izbora Hita Zagorja za prošlu godinu. Od ukupno 22 pjesme festivala «Igrajte nam mužikaši» u izbor za prestižan naslov Hita Zagorja ušlo je sedam pjesama:

1.STARI ZNANCI – Na rastanku
2.IVAN BENC – Zagorke su cure fine
3.A.KOS, KRISTINA IVEKOVIĆ I DUŠA BAND – Zaboravi
4.GRUPA DOMINO – Ostvareni snovi
5.KAJ SEXTETTE – Molitva majke Zagorske
6.BLATARS BAND – Svadbeni dan
7.FIŠKALI – Pjesma Zagorju

Od 21 pjesme festivala «Pjesma i tambura» među sedam finalista izbora Hita Zagorja su:

1.IVAN BENC I RADOBOJSKI TAMBURAŠI – Crvene ruže
2.ANDRIJA KOS I DUŠA BAND – Zaboravit nije lako
3.IVA RANOGAJEC – Uvijek ću te voljeti
4.IVICA PEPELKO – Nije život čaša vina
5.JURICA RUŽĐAK – Jesen trideseta
6.JURAJ GALINA I PETKOVEČKI TAM. – Prvi pogled ljubavi
7. RAJKO SUHODOLČAN, FAKINI I OKTET KAJ – Zagorec

Od 24 skladbe zabavnog festivala «Pjesmom do srca» slušatelji Radija Kaj također su odabrali sedam finalista koji će se natjecati za titulu Hita Zagorja 2005. godine:

1. IVAN BENC – Nema sretnih ljubavi
2. STARI ZNANCI – Prosjak
3. ANDRIJA KOS I DUŠA BAND – Žao mi je
4. FIŠKALI – Znam
5. GORDANA IVANJEK I KAJDA – Treba mi zraka
6. RAJKO SUHODOLČAN I OKTET KAJ – Došel bum doma
7. IVAN POVIJAČ – Tvoj pogled drag

SPONZORI

KRAKOM KRAPINA
PEKOM KRAPINA
TVRTKA BELINA KRAPINSKE TOPLICE

POTPORA FESTIVALA

GOLUBIĆ TRGOVINA KUSTOŠIJA ZAGREB
RESTORAN BAŠČA ZAPREŠIĆ
AUTOTRANSPORTI KUNŠTEK KRAPINA
AUTOMATERIJAL STOP KRAPINA
USLUGE POLJO I GRAĐEVINSKOM MEHANIZACIJOM LUGARIĆ PRIŠLIN
HEP DISTRIBUCIJA D.P. ELEKTRA VARAŽDIN
TEKSTIL BAJSIĆ 1. KAT ROBNE KUĆE KRAPINA
MACAN CIPELE JAKOVLJE
KLESARSTVO POGREBNE USLUGE I CVJEĆARNICA TKALČEVIĆ SV. KRIŽ ZAČRETJE
PRESEČKI GRUPA KRAPINA
KUHINJE MESARIĆ MOKRICE OROSLAVJE
ZAGORSKI VODOVOD ZABOK
KOTKA KRAPINA
KRAPINA POLJOPRIVREDNA ZADRUGA
PEKARA I TRGOVINA CEROVEČKI RADOBOJ
TRGOVINA FILKO BENZINSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ I LUČELNICA
TRGOVINE I TRANSPORT MIŠAK SVETI KRIŽ ZAČRETJE
AUTO LEŠKO KRAPINA
VODOPRIVREDA ZAGORJE
ZAČRETJE POLJOPRIVREDNA ZADRUGA SVETI KRIŽ ZAČRETJE
LUDBREŠKA MLJEKARA ANTUN BOHNEC

Radio Kaj i Kajscena organiziraju Hit Zagorja za 2005. godinu. To je projekt za promociju zagorske glazbe i glazbenog stvaralaštva, promociju Hrvatskog zagorja uopće, ali promociju poslovnih partnera koji materijalno i na druge načine pomažu ovu vrijednu akciju.

Izbor pjesme godine – Hita Zagorja za 2005. godinu prepušten je odabriru posjetitelja u Festivalskoj dvorani na priredbi koja će se održati u Krapini 26. veljače 2006. godine u 19 sati. Brojni slušatelji Radija Kaj telefonskim pozivima odabiru finaliste, ukupno 21 skladbu, koje će biti izvedene na priredbi u Krapini, a posjetitelji će odlučit kojima će dodijeliti popularni naziv pjesme – Hita Zagorja za 2005. godinu.

Odabrat će se najpopularnije zagorske skladbe u tri kategorije:

a) najpopularnija pjesma u izvedbi narodno-zabavnih sastava, koji su nastupili na festivalu Igrajte nam mužikaši u Bedekovčini 2005. godine

b) najpopularnija zabavna pjesma izvedena na finalnoj večeri festivala zabavne glazbe Pjesmom do srca 2005. godine

c) najpopularnija tamburaško-violinska pjesma izvedena na festivalu Pjesma i tambura 2005. godine.

Organizatori projekta Hit Zagorja – Kajscena i Radio Kaj pokrenuli su cjelokupnu akciju u cilju popularizacije zagorske glazbe putem medija – za vrijeme izbora i radijskog prijenosa priredbe, ali i u svrhu popularizacije i poticanja autora i izvođača na stvaranje prekrasnih zagorskih pjesama. Hit Zagorja u budućnosti bi trebao potaknuti da se pjesme koje se prvi put izvode na festivalima zagorskih stvaraoca: Igrajte nam mužikaši, Pjesmom do srca i Pjesma i tambura i nakon festivala znatno više populariziraju i još češće izvode na radijskim postajama.

Organizatori projekta Hit Zagorja – Kajscena i Radio Kaj pokrenuli su cjelokupnu akciju u cilju popularizacije zagorske glazbe putem medija – za vrijeme izbora i radijskog prijenosa priredbe, ali i u svrhu popularizacije i poticanja autora i izvođača na stvaranje prekrasnih zagorskih pjesama. Hit Zagorja u budućnosti bi trebao potaknuti da se pjesme koje se prvi put izvode na festivalima zagorskih stvaraoca: Igrajte nam mužikaši, Pjesmom do srca i novoga Pjesma i tambura i nakon festivala znatno više populariziraju i još češće izvode na radijskim postajama.