Grupa Amor

GRUPA AMOR
GSM:+385 (0)91/253-1713

GRUPA AMOR – Jasmina Zimić, Mateja Zimić iz Oroslavja i Snježana Pandl iz Gornje Stubice oformile su grupu Amor. To je prvi ženski sastav u Zagorju, čije su glasovne mogućnosti prepoznali tekstopisac Boris Pavleković i producent Robert Poljak. Djevojke imaju glazbenog iskustva, prvi vokal Jasmina četiri je godine učila svirati klavir, Snježana trubu, sintesajzer i harmoniku, Mateja usavršava sviranje na gitari. Svoj glas i dalje školuju kod prof. Mladena Katanića, a četveroglasnom pjevanju podučava ih prof. Martina Pakelj. Jasmina je studentica, a ostale još polaze srednju školu. Prvu zapaženu nagradu publike osvojile su na festivalu zabavne glazbe “PJESMOM DO SRCA” u organizaciji Radija Kaj i Kajscene sa pjesmom “Ja se ne dam”.

11. siječnja 2004. godine grupa AMOR gostovala je u kontakt emisiji narodno-zabavne glazbe “V nedeljo pod lipo”slovenske Televizije Celje. Osim što je slovenskoj publici predstavljena pjesma “Ja se ne dam” s festivala Pjesmom do srca, svi gledatelji mogli su uživati i u poznatim zagorskim popevkama koje su Mateja, Jasmina i Snježana izvele uživo u studiju. Uz članice grupe “Amor” u emisiji “V nedeljo pod lipo” gostovao je i predsjednik Udruge Kajscena Boris Pavleković koji je predstavio festivale Igrajte nam mužikaši i Pjesmom do srca. Navedene festivale Udruga organizira uz svesrdnu pomoć Radija Kaj koji uvelike pomaže i mladim glazbenicima koji tek počinju graditi svoje karijere, te u svojim emisijama narodno-zabavne glazbe ugošćuje mnoge izvođače iz susjedne Slovenije. Voditeljica emisije “V nedeljo pod lipo” Televizije Celje Polonca Podovac zaključila je kako Radio Kaj pjesmom povezuje Zagorje i Štajersku te gledateljima najavila daljnju suradnju i nove zanimljive goste s područja Zagorja.

Novu 2004. godinu dočekale smo radno. Nastupile smo na središnjem Trgu u Samoboru gdje su doček organizirali Grad Samobor, samoborska Turistička zajednica i Radio Kaj. Velik broj Samoboraca, sudeći prema kasnijim reakcijama, dobro se zabavio uz obilje glazbe, nagradnih igara i tradicionalni ponoćni vatromet, kao i slušatelji koji su “Novu” dočekali kod kuće uz radio prijemnike, jer su događanja na samoborskom Trgu mogli pratiti u izravnom prijenosu u programu Radija Kaj.

27.12.2003. i 09.01.2004. godine nastupale smo na poznatom slovenskom skijalištu Rogla u disco clubu Zabavišče 1517, prisutno je bilo oko 500 posjetitelja koji su se divno zabavljali uz našu glazbu, upoznale smo dosta novih prijatelja, pa će nam taj nastup ostati u lijepom sjećanju.

U nedjelju 21. prosinca gostovale smo u emisiji jubilarnog božićnog serijala “Mikrofon u loncu” koja se realizirala uživo iz restorana “Stara vura” u Kumrovcu. Uz ekipu Radija Kaj i domaćine iz “Stare vure” kuhanje je bilo itekako zabavno, a bila je to prilika i za naučiti nešto novo, odnosno prisjetiti se zagorske tradicije kojom obiluje kumrovečki kraj.

23. studenog 2003. godine prvi put smo se službeno predstavile široj javnosti na prvom festivalu zabavne glazbe “Pjesmom do srca” koji su organizirali Radio Kaj i Udruga Kajscena. Nastupile smo sa pjesmom “Ja se ne dam” za koju je glazbu i tekst napisao Robert Poljak, a za koju smo, prema glasovima publike u dvorani, primile drugu nagradu. Zahvaljujući nastupu na festivalu “Pjesmom do srca” i promociji u programu Radija Kaj otvorile su nam se mnoge mogućnosti, pa tako sada često nastupamo kako u Hrvatskoj tako i u susjednoj Sloveniji.