Domače popevke i tanci – Pušća

DOMAČE POPEVKE I TANCI RADIJA KAJ
Pušča, petak, 25.04.2008. od 19 do 24 sata

DOMAĆE POPEVKE I TANCI RADIJA KAJ – U šatoru se tražilo slobodno mjesto. Voditelji programa Gordana Tepuš i Ivan Benc bili su izuzetno zadovoljni, jer već na samom početku Domaćih popevki i tanca šator je bio ispunjen do posljednjeg mjesta. Ton majstori i dečki zaduženi za razglas užurbano su slagali tehniku kako bi sve počelo na vrijeme. I tako je bilo. Nakon nekoliko popevki Aduta, pozdravnu riječ kazala je načelnica općine Pušća Anđela Cirkveni koja je iskazala zadovoljstvo suradnjom s radijom Kaj, ali i odazivom publike. Podsjetila je načelnica još jednom na ostvarene rezultate općine Pušća, kako bi nazočni, ali i slušatelji diljem Lijepe naše mogli čuti za Pušću, ali i predočiti si sliku o kakvom se kraju radi.

Nakon lijepih uvodnih riječi ostvaruje se prisni kontakt publike i izvođača. Šator u jednom pozitivnom emocionalnom naboju, razdragani posjetitelji pljeskom pozdravljaju nastupe ansambala. Ansambl Zagorje, Optimisti Zagorja, Savski Valovi, Aduti dižu atmosferu.

Istodobno mnoštvo posjetitelja časti se sa Pušćanskim grahom. Izložen je i štand s pušćanskim salamama i špekom, neki kupuju za doma kao suvenir kažu, neki režu s društvom na stolovima, a sve to prati fina domaća kapljica OPG-a Maković. Sjajni organizator, općina Pušća vodi o svemu računa, posluga odlično odrađuje posao. U mnoštvu primjećujemo poznate osobe iz društveno-političkog života, savjetnika predsjednika RH Boru Vučkovića koji s obitelji uživa u programu.

Mnoštvo posjetitelja stoji ispred šatora, polako ulaze, časte se, pjesma na usnama. Slijedi nastup domaćih zvijezda, na pozornicu prvi od domaćih izlazi Antonio Maričević. Reda Antonio zagorske popevke, publika razdragano plješće. Zatim na pozornicu izlazi, Pušćanka Antonija Pšeničnjak. Koju sekundu prije nastupa kaže, imam tremu, ipak su tu moji domaći navijači, ali trema nestaje poput jutarnje magle i Antonija hrabro i kvalitetno nastupa pred prepunim šatorom. (izvor: Prigorski kaj)

Nastupili su:

ANSAMBL ZAGORJE
OPTIMISTI ZAGORJA
PAJDAŠI ZAGORJA
SAVSKI VALOVI
ADUTI
IVAN BENC
ANDRIJA KOS
IVA RANOGAJEC
IVICA PEPELKO
TIHOMIR KOŽINA TIHY
ANTONIJA PŠENIČNJAK
VALENTINA ŽNIDARIĆ
ANTONIO MARIČEVIĆ

Voditelji: Gordana Tepuš i Ivan Benc