TAMBURAŠKI SASTAV BERSA

SONY DSC

“Stari Latini bi ih zvali Tartarus depuratus, a da su v Engleskoj imali bi zvučno ime – Wine stones! Pri nami je to vinski kamen ili po domači – Bersa”. Tako je 2005. ime dobio tamburaški sastav Bersa iz Bedenice. Kako su članovi godinama svirali već godinama prije toga u KUD-u Danica iz Bedenice, bilo je neminovno podizanje prijateljstva i ljubavi prema glazbi na višu razinu osnivanjem tamburaškog sastava. Od tada do danas bend djeluje na području cijele Hrvatske, ali pretežito na području Prigorja i Zagorja i grada Zagreba, te štuje narodni izričaj i tradiciju kajkavskog govornog područja.

Prvu postavu Benda činili su: Vlado Prugovečki – violina, Mario Škof – bas, Ivica Kudelić – kontra, Zdravko Duh – brač, te Slavko Šargač – harmonika. 2008. bend napušta Slavko, a u bend dolazi još jedan bračist –  Kruno Kušec. Početkom 2013. bendu se priključuje Josip Župčić na harmonici. U toj postavi bend je aktivan i danas.

TS Bersa kroz godine nastupa na brojnim manifestacijama lokalnog i regionalnog karaktera, od kojih možemo izdvojiti nastupe na Radiju Kaj, Varaždinskoj TV u emisiji Popevke i štikleci, te mnogim drugima, a nakon više od 10 godina zajedničkog druženja i djelovanja, 2016 po prvi put Bersa sudjeluje i na jednom festivalu – Pjesma i tambura.

ČLANOVI SASTAVA:
Vlado Prugovečki – violina, vokal
Kruno Kušec – brač 1
Zdravko Duh – brač 2
Mario Škof – bas
Ivica Kudelić – kontra
Josip Župčić – harmonika

KONTAKT:
Mario – 0989107810
Kruno – 0994200882
e-mail: kkusec@hotmail.com

Pronaći nas možete na facebook-u
https://www.facebook.com/TS-Bersa-1378491212389215/

bersa1