ANSAMBL ZAGORJA

Glazbeni sastav Ansambl Zagorje osnovan je 1997. godine. Svirajući podjednako dobro narodnu, ali i zabavnu glazbu redoviti smo sudionici mnogih glazbenih festivala: Igrajte nam mužikaši, Zagorska krijesnica, Pjesmom do srca , nekoliko festivala u Sloveniji. Osim na festivalima rado sudjelujemo i na mnogim glazbenim susretima, smotrama, dobrotvornim koncertima. U ovih 13 godina našeg glazbenog djelovanja objavili smo dva albuma: Mi sme pravi zagorci (1997) i Dragom zavičaju (2007). Njegujemo domaću narodnu glazbu zagorskog podneblja, ali svirajući u mnogim prigodama i uveseljavajući našu publiku uvježbali samo bogat repertoar zabavne glazbe, starije i novije, pop, rock, rock’n’roll, latino. strane hitove. Posjedujemo vlastito ozvučenje, koje je sastavljeno on komponenata svjetski poznatih marki a također koristimo i kvalitetne instrumente. Planovi sastava su da u što skorijoj budućnosti izdamo novi album i da se održimo još mnogo godina na glazbenoj sceni..

Kristijan Tuškan ( klarinet, saxafon, vokal ) – Dolazi nam iz Mača, gdje mu i započinju prvi doticaji sa glazbom. Već kao malo dijete i to sa osam godina života počinje svirati harmoniku. Kasnije se pridružuje limenoj glazbi u Maču po ravnanjem Ivice Markovića, te se tu javlja prava ljubav za puhaće instrumente na kojima dan danas odlično svira. 1998. godine započinje svirati i pjevati u Zagorskom sastavu „ Turbo 6 „ te se 2002. pridružuje Ansamblu Zagorje.

Ivan Orešec ( harmonika, klavijature) – Glazbenik koji potječe iz tradicionalne glazbene obitelji gdje se ljubav prema glazbi prenosila sa koljena na koljeno te je i on naslijedio talent od svog djeda i oca koji je dugi niz godina svirao na raznim veselicama i svadbama. Dolazi iz malog mjesta Klimen iz okolice Konjščine i glazbom se bavi skoro od rođenja jer se oko njega uvijek sviralo i pjevalo a velika ljubav mu je i tamburica koju svira u slobodno vrijeme. U Ansamblu Zagorje je od prvog dana i ima velike zasluge što je taj sastav nastao i traje već niz godina.

Vlado Štaba ( bass, vokal ) – Dolazi iz mjesta Kamena Gorica okolica Novog Marofa iz jedne vrlo talentirane i svestrane glazbene obitelji u kojoj se otac dugi niz godina bavio aktivno glazbom kao i njegova braća. Kao najmlađe dijete u obitelji nastavlja tu tradiciju te sa deset godina počinje svirati u tamburaškom orkestru u OŠ. Tu se razvila ljubav prema žičanim instrumentima pa tako svira brač i gitaru. Sa 17 godina počinje svirati u prvom ozbiljnom sastavu te se tako odredio njegov glazbeni put. U Ansambl Zagorje dolazi 1998. i od tada aktivno svira bas gitaru i pjeva. Svoj svestrani talent prezentirao je i kao autor pa je nekoliko njegovih pjesama ovaj sastav ovjekovječio na nosaču zvuka.

Miljenko Eršek ( bubnjevi, bariton, trombon, vokal ) – Najmlađi član sastava koji nam dolazi iz Lobora iz glazbene obitelji Eršek. Njegov glazbeni put određuje puhački orkestar DVD-a Lobor, kojeg je član od svoje jedanaeste godine. Nakon završetka osnovne škole upisuje srednju glazbenu školu „ V. Lisinski „ u Zagrebu u klasi profesora Davora Požgaja na trombonu i želja mu je školu uspješno završiti te upisati akademiju. Od rane mladosti ima dara i za udaraljke pa tako 2005. dolazi u Ansambl Zagorje gdje svira bubnjeve i pjeva. Vrlo mlad ali jako talentiran te će zasigurno još dugo ostati u glazbi.

Bojan Horvatin ( truba, vokal ) – Stanuje u mjestu Kraljevec na Sutli.Od malena ljubitelj zagorske muzike,gdje kao dječak započinje učiti svirati puhački instrument “trubu” . Postaje član puhačkog orkestra “LIRA” u kojem još danas djeluje kao aktivni član.Uz puhački orkestar započinje svirati u raznim zagorskim bendovima ,tako 2010.godine postaje član Ansambla Zagorje.

Ðuro Bolšec ( bas gitara, vokal ) – U bendu od 2013.g. živi u Cebovcu kraj Lobora. Do sada svirao u nekoliko zagorskih sastava gdje je tesao zanat, u bendu ponekad zasvira i bariton, ovisno o situaciji, a kad je atmosfera na vrhuncu čak i pusti glas. Voli petljati s kablovima pa su u bendu dali mu na volju da slaže razglas.Svoj prvi ozbiljni nastup imao je na festivalu IGRAJTE NAM MUŽIKAŠI 2000.g. sa ansamblom DUŠA ZAGORJA…2005 započinje suradnja sa Andrijom Kos,a sastav mjenja ime u DUŠA BAND…Nakon kratke stanke,ponovno se muzički aktivira 2013g. u ANSAMBL-u ZAGORJE.

Bivši članovi

Zlatko Kos-Grabar ( gitara, vokal ) – osnivač Ansambla Zagorje – Dolazi iz Varaždina gdje započinje sa svojom glazbenom karijerom. Prvi susreti sa glazbom počinju u OŠ u tamburaškom orkestru i to u petom razredu, gdje je svirao bugariju i berdu . Kasnije postaje član KUD-a „ Vilko Jurec „ iz Varaždina, gdje je svirao nekoliko godina. Pošto su mu korijeni iz Zajezde kraj Budinščine tu se javila i ljubav prema zagorskoj glazbi. Krajem osamdesetih godina. započinje svirati u „ Veselim Slavujima „ te u tom sastavu ostaje sve do 1995. Te iste godine napušta Vesele Slavuje, te kreće u potragu za novim glazbenicima sa kojima osniva današnji sastav Ansambl Zagorje.