Zagorska zvona

Sastav ”Desinička zvona” iz Desinića osnovan je 1985. godine a 1988. mijenja naziv u „Zagorska zvona“. Osnovao ga je Darko Lugarić harmonikaš i kompozitor, koji je bio vođa sastava. Sastav je bio vrlo popularni u razdoblju od 1986. do 1990. godine, na čitavom zagorskom području, kada su snimili svoj jedini album na LP i MC.

Članovi sastava bili su: Darko Lugarić harmonika, Henrik Šurbek klarinet, Vilim Lugarić truba, Zlatko Kovačić ritam gitara, Dubravko Fiolić bas i bariton, Ivan Karadžija bariton i bas gitara, Stjepan Novak bubnjevi, Branko Firšt bubnjevi,

Svoj jedini LP i MC LSY 62 313 snimili su 03.06.1988 godine, po nazivom “Za prijatelje” sa slijedećim pjesmama:

Za prijatelje (D.Lugarić)
To nisu suze (M.Cvrk-M.Cvrk-D.Lugarić)
Naše Zagorje (D.Lugarić)
Ti se zaklinješ (M.Cvrk-D.Lugarić-D.Lugarić)
Za društvo u kutu (M.Cvrk-narodna-V.Čalkec)
Treba pronajti jen’ drugi breg (M.Cvrk-M.Cvrk-D.Lugarić)
Najljepša konobarica (M.Cvrk-M.Cvrk-D.Lugarić)
Starom prijatelju (D.Lugarić)
Gda bi dekle znale (M.Cvrk-D.Lugarić-D.Lugarić)
Landerpuh (M.Cvrk-M.Cvrk-V.Čaklec)
Zato pijmo brati (M.Cvrk-narodna-D.Lugarić)
Pozdrav Zagorju (D.Lugarić)

Pjevaju: Zlatko Kovačić, Dubravko Fiolić i Henrik Šurbek. Pjesmu ” Zato pijmo brati” pjeva Tomislav Fiket.

Sastav ”Desinička zvona” karijeru su započeli su 1986. godine na priredbi ”Igrajte nam mužikaši” u Bedekovčini. Tada su nastupili s pjesmama: Moje Zagorje (D.Slonjšak-D.Lugarić-D.Slonjšak) izdane na MC CAY 1825 i Prijatelj stari (D.Slonjšak-D.Lugarić-D.Slonjšak). Zatim 1987. godine s pjesmama: Gda bi dekle znale izdane na MC CAY 1994 i Treba pronajti jen drugi breg. Kao „Zagorska zvona“ 1988. godine s pjesmama: Pozdrav Zagorju i Za prijatelje, kada su osvojili drugu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda i treću nagradu publike. Zatim su nastupili 1989 godine s pjesmama: Zagorje ljubavi moja i Momak veseljak i 1990 godine s pjesmama: Ljubav je najdraža (D.Lugarić) i Veselju kraj ni (D.Lugarić-arr.I.Zagorski). Sastav ”Zagorska zvona” iz Desinića u svoje četiri godine djelovanja bio je popularni u Hrvatskom Zagorju i Sloveniji. Svirali su i nastupali na različitim priredbama, svadbama, zabavama, krstitkama i ostalim veselicama.
Podaci: Darko Lugarić, 13.04.2007. godine