KAJ VU DUŠI – Varaždin

“KAJ VU DUŠI”
Varaždin, 28. prosinca 2003. u 18 sati
Velika koncertna dvorana Hrvatskog narodnog kazališta

“KAJ VU DUŠI” U VARAŽDINSKOM HNK – U nedjelju u Velikoj koncertnoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu odražana je još jedna priredba “Kaj vu duši”, kao poklon Varaždincima za kraj godine. Bogatu glazbenu večer organizirao je radio Kaj u suradnji s Društvom za kajkavsko kulturno stvaralaštvo i KUD-om Ilirci, a pod pokroviteljstvoim Grada Varaždina i medijskim pokroviteljstvom Varaždinskih vijesti i Vjesnika. Susret kajkavskih stvaratelja u kulturi koji kroz bogatstvo ideja i djela nastoje i uspijevaju očuvati dragi nam “kaj”, započeo je zaštitnim znakom emisije, skladbom “Kaj vu duši” u izvedbi autora Ivice Pepelka i mješovitog pjevačkog zbora i orkestra KUD-a Ilirci pod ravnanjem maestra Viktora Crneka. Potom su se na pozornici Velike koncertne dvorane varaždinskog HNK izredali solisti Svečnosti kajkavskih popevki. Tako je Radek Brodarec Varaždincima i slušateljima radija Kaj poručio da “Vse počinje v Zagorju”, skladbu “Mužikaši” izveli su učenici treće O.Š. Varaždin Ida Conar i Karmen Tretinjak, “Da ni bilo kaj je bilo” otpjevala je Josipa Lončar, “Nocturno” Mladen Hitrec, “Popevku za domaju” Jana Nikita Kern, “Popevku za ljubav” Mija Paravinja, a skladbu “Suze i kušleci” izveli su Renata Kos i Ivica Pepelko. Potom je Iva Ranogajec otpjevala popevke “Samo nek je veselo” i “Ja bi bila” te u duetu s Adamom Končićem “Zagorec i Podravka”. Monika Bernik pjevala je “Rieč dragu, domaću”, a Mirjana Pospiš “Gda bi bili si kak mi”. Iza toga mješoviti zbor i orkestar KUD-a Ilirci izveli su “Popevku za rođendan”, potom im se pridružio Radek Brodarec otpjevavši “Zagorski evergrin” i “Suze za zagorske brege”, Višnja Korbar pjevala je “Tancaj, tancaj”, te Adam Končić koji je pjesmom poručio “Krapina moja kak imam te rad”. Izdvajamo da je u programu sudjelovao ugledni novinar pjesnik i likovni kritičar te direktor i glavni urednik varaždinskih vijesti mr. Ernest Fišer, a cijelo je druženje ljubitelja kaja zaokruženo ponovnom izvedbom skladbe “Kaj vu duši” Ivice Pepelka. Priredbu “Kaj vu duši” realizirali su tehničko vodstvo – ton majstor ozvučenja i radijskog prijenosa Marijo Inkret. Tehnička realizacija Tomislav Ptičar, Danijel Voska, Nino Živičnjak i Damir Horvat. Organizacija Snježana Leljak, projekt potpisuje direktor radija Kaj Drago Gradečak, dok su voditeljsko urednički program ostvarili Karmen Špiranec i Željko Slunjski.

POD POKROVITELJSTVOM GRADA VARAŽDINA I MEDIJSKIM POKROVITELJSTVOM VJESNIKA I VARAŽDINSKIH VIJESTI, RADIO KAJ ORGANIZIRA PRIREDBU

Program:

1. KAJ VU DUŠI – Ivica Pepelko
2. SVE POČINJA V ZAGORJU – Radek Brodarec
3. MUŽIKAŠI – učenici 3.OŠ Varaždin
4. DA NI BILO KAJ JE BILO – Josipa Lončar
5. NOCTURNO – Mladen Hitrec
6. POPEVKA ZA DOMAJU – Jana Nikita Kern
7. POPEVKA ZA LJUBAV – Mia Paravinja, učenica G.Š. Varaždin
8. SUZE I KUŠLECI – Ivica Pepelko i Renata Kos
9. SAMO NEK JE VESELO – Iva Ranogajec
10. RIEČ DRAGA DOMAČA – Monika Bernik
11. ZAGOREC I PODRAVKA – Adam Končić i Iva Ranogajec
12. GDA BI BILI VSI KAK MI – Mirjana Pospiš
13. TANCAJ, TANCAJ – Višnja Korbar
14. JA BI BILA – Iva Ranogajec
15. POPEVKA ZA ROĐENDAN – Zbor, orkestar
16. SUZA ZA ZAGORSKE BREGE – Radek Brodarec
17. MISEL NA TEBE – Zdenka Kovačićek
18. KRAPINA MOJA TAK IMAM TE RAD – Adam Končić
19. KAJ VU DUŠI – Ivica Pepelko
20. POPEVKE SAM SLAGAL – SVI IZVOĐAČI

Dirigent Viktor Crnek

Nakon izuzetno prihvaćenog programa Kaj vu duši koji je u Varaždinu ordržan 23. veljače 2003. godine Društvo za kajkavsko kulturno stvaralaštvo i KUD Ilirci iz Krapine, te brojni izvođači, među kojima i mnogi iz Varaždina, u organizaciji Radija Kaj poklonit će Varaždincima za kraj godine pjesmu i glazbu. Razgovorima će se predstaviti i zanimljivi Varaždinci, a na priredbu će biti besplatan ulaz. Program će izravno prenositi Radio Kaj, a voditeljski će ga odraditi Karmen Špiranec i Željko Slunjski.